Bakken: – Kampen mot Hønefoss var ræva

FFKs sportslige leder håper og tror laget presterer bedre mot den overraskende serielederen i førstedivisjon, Åsane.

Henrik Kjelsrud Johansen scorer for FFK mot Brann

Her scorer Henrik Kjelsrud Johansen utligningsmålet på overtid mot Brann i serieåpningen. Han er ute med skade mot Åsane, men sportslig leder Geir Bakken håper de andre spillerne på laget tar ansvar i hans fravær.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er ikke fornøyde med poengfangsten så langt, og nå er alt fokuset inn mot kampen mot Åsane for å få den første trepoengeren. På hjemmebane, uansett hvem vi møter, går vi for tre poeng og å underholde publikummet vårt, fastslår sportslig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb overfor NRK.

Etter fire serierunder har FFK sanket fattige tre poeng, og for mange av supporterne toppet skuffelsen seg etter 2-0-tapet borte mot Hønefoss sist.

– Kampen på Hønefoss var ræva for å si det veldig enkelt, folkelig og brutalt. Vi skjønner at det blir reaksjoner etter en sånn kamp.

Offensiv motstander

Geir Bakken, FFK

Geir Bakken forteller at målet om opprykket ligger fast, til tross for den svake sesongstarten.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Torsdag kveld er det altså ett av overraskelseslagene så langt i årets førstedivisjon, bergensklubben Åsane, som står på motsatt banehalvdel.

– Nå får vi «reise kjerringa» i kveld, og håper at folk blir med på den gjenreisingen, sier Bakken.

Hans motstykke fra Åsane, sportslig leder Trond Bjørdal, forteller at de har planer om å fortsette den gode sesongstarten sin med en ny seier i plankebyen.

– FFK kommer til gå ut i 120. Det er jo et stort sprik mellom forventningene og det de har levert. Selv om det er en tøff kamp, mener vi at FFK er en motstander vi på en god dag skal ta poeng fra på bortebane, sier han til NRK.

Abenzoar og Nazari tilbake

Fredrikstad måtte klare seg uten flere nøkkelspillere i Hønefoss-kampen på grunn av skader og suspensjoner. Det betydde blant annet at de stilte med fire juniorer uten førstelagserfaring på benken. En av dem, Tobias Knudsen, kom også innpå de siste minuttene.

– Det er bra at de gutta også slipper til, og morsomt at en lokal gutt fikk debutert. Men det er bra at både Amin og Loïc (Nazari og Abenzoar, journ.anm.) er tilgjengelige igjen, sier Bakken.

Han vil ikke være med på at årets FFK-stall er for tynn til å nå klubbens ambisjon om opprykk til eliteserien.

– Når du har fire-fem ute med skader og to ute med suspensjon tror jeg de fleste klubbene i førstedivisjon er sårbare.

– Vi har fått en dårlig start, det er vi fullstendig klare over, men målet ligger fast, sier Bakken.