NRK Meny
Normal

– Det er ikke forsvarlig å drifte videre i nåværende form

FFK-systemet er kommet i en svært vanskelig situasjon økonomisk, og det er reell fare for konkurs i FFK Sport AS.

Lars Thomas Stene

Daglig leder Lars-Thomas Stene i Fredrikstad fotballklubb.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

En eventuell konkurs i FFK Sport AS vil innebære svært krevende økonomiske utfordringer for fotballklubben, det skriver klubben i en pressemelding i dag.

– Det er ikke forsvarlig å drifte videre i nåværende form. Vi har ikke den økonomiske oversikten vi trenger for å drive fra dag til dag, sier daglig leder Lars-Thomas Stene til NRK.no.

– For to år siden ble det sagt at det skulle ryddes opp i klubben. Hva har egentlig blitt gjort?

– Jeg vil ikke svare på det. Vi trenger arbeidsro, svarer Stene.

LES OGSÅ:

Spillerne er informert

Spillerne og de ansatte i klubben ble klokken 13.00 innkalt til et møte der de ble informert om situasjonen.

– Vi skylder våre mange supportere, frivillige, sponsorer og øvrige støttespillere å gjøre vårt ytterste for å sikre et bærekraftig økonomisk fundament for at FFK fortsatt skal være en eliteserieklubb, sier Stene.

Han ønsker heller ikke svare på om spillere er blitt fristilt.

Hovedårsakene til den vanskelige situasjonen er at:

 • Inntektene har vært og ser ut til å bli lavere enn forutsatt
 • For dårlig kostnadsstyring og mangelfulle interne rapporteringsrutiner
 • For stor gjeld gjør at selskapet er utilfredsstillende finansiert.

LES OGSÅ:

Forsøker å refinansiere

Styrene i FFK Sport AS og Fredrikstad Fotballklubb har startet arbeidet med en refinansierings- og resultatforbedrende plan. Styret i FFK Sport AS vil den 28.02.2012 beslutte om forutsetningene for fortsatt drift er til stede for FFK Sport AS.

– Vi jobber med kostnadskutt, refinansiering, likviditetstilskudd, og ytterligere tilpasninger i organisasjonsmodellen. Vi jobber nå for å komme frem til et resultat som vi kan presentere den 28. februar, sier styreleder FFK Sport AS, Vigdis Abrahamsen Grøndahl til NRK.no.

FFK opplyser at salget av sesongkort fortsetter som planlagt. De som allerede har kjøpt sesongkort vil selvsagt kunne bruke disse uavhengig av hva som blir resultatet av de pågående prosessene.

For å sikre bedre styring har styrene i Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport AS besluttet å ha én felles daglig leder f.o.m. 11.02.12.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vil ha dobbeltdekkere

  Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.

 • Ny klubb for Jøndal

  Håndballspilleren Magnus Jøndal fra Hobøl skal spille for den tyske storklubben Flensburg-Handewitt neste sesong. Det melder dansk TV2. Jøndal spiller nå for den danske klubben GOG, men reiser over grensa til Tyskland neste sesong.

  Magnus Jøndal, ØIF Arendal
  Foto: Sander Heggheim/NRK