NRK Meny
Normal

FFK-spiller i retten for skattesvik

Tidligere FFK-spiller Brian West må møte for retten i slutten av mars, siktet for å ha mottatt 2,7 millioner kroner uten å betale skatt.

Brian West

FFK-spilleren Brian West er siktet for å ha tatt imot 2,7 millioner kroner uten å betale skatt.

Foto: Scanpix / Scanpix

I følge siktelsen fra politiadvokat Kåre Solvoll mottok Brian West i perioden fra 2004 til 2008 til sammen i overkant av 2,7 millioner kroner. Pengene ble overført til West via selskapene ProPlayer Management og Pinnacle Athlete Consulting.

1,26 millioner i skatt

Det skal ha skjedd uten at det ble rapportert i lønns- og trekkoppgaver, og uten at West førte det i selvangivelsen. I følge siktelsen skal pengene ha vært skattepliktig inntekt, og West skulle ha betalt i overkant av 1,26 millioner kroner i skatt.

Saken mot West er berammet for tingretten i Fredrikstad den 31. mars. Den er berammet som en enedommersak.

Foretaksstraff i 2012

Sommeren 2012 fikk Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad Fotballklubb Sport AS fått foretaksstraffer på henholdsvis 100.000 og 300.000 kroner, og tre tidligere ledere ble bøtelagt med 25.000 kroner hver.

Den såkalte Piiroja-saken startet allerede i 2009, da det ble avslørt at det ble overført en million kroner i året til spillerens agentselskap i Baltikum. De skulle gå til speideroppdrag, men ga aldri resultat. Det ble mistenkt at det egentlig dreide seg om forkledd lønn for å unngå å betale skatt i Norge.

I forbindelse med etterforskningen av denne saken kom også Brian West i politiets søkelys.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.