NRK Meny
Normal

Fredrikstad sliter fremdeles økonomisk

Prognosene viser at klubben vil gå 10,4 millioner kroner i underskudd.

Fredrikstad Stadion

Det naturlig grønne gresset på Fredrikstad stadion får ligge.

Foto: Fredrikstad Fotballklubb

Styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad

Styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad.

Foto: Trond Johnsen / NRK

Styreleder i FFK Sport, Karl Anders Følstad, sa på en pressekonferanse tirsdag at de har en oppgave med å få kontroll på virksomheten, bygge et bærekraftig konsept og redusere kostnader.

– Inntektene har sviktet totalt. Publikumsinntektene går ned. Sponsorinntektene har gått ned. Det er den virkeligheten vi har satt oss selv i, og da må vi klare å komme oss ut av dette selv.

Klubben går ifølge Følstad mot et underskudd på 10,4 millioner kroner etter avskrivning, så sant man ikke tar grep.

– Det er det underskuddet vi ser nå, dersom vi ikke gjør noen ting. Vi jobber mye med ulike tiltak for å redusere det underskuddet.

FFK håper imidlertid å kunne opprettholde den sportslige satsingen.

Tviler på at lønnsreduksjon blir aktuelt

Spillerrepresentant i Fredrikstad Alex Valencia var også til stede på dagens pressekonferanse. Han ble ikke overrasket over nyhetene om den fortsatt negative økonomien.

– Jeg er ikke overrasket, vi har blitt informert gjennom hele prosessen. Det er klart at det ikke er en positiv beskjed vi har fått, men det ble sagt har det har blitt gjort tiltak som gjør at vi allerede er på rett vei.

Spillerne har allerede vært igjennom en runde med lønnsreduksjon denne sesongen. Valencia tror ikke at det blir aktuelt igjen.

– Nei, jeg tviler på det. Men vi er positive til å stille opp for sponsorer og publikum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Valencia: - Bli ikke masse målsjanser

Alex Valencia er ikke overrasket over den negative økonomien.

Foto: Nyhetsspiller

Blir ikke kunstgress i år

Samtidig ble det i dag informert om at klubben ikke kommer til å legge om til kunstgress på Fredrikstad stadion i år.

Klubben trenger mer tid på å utrede om den skal ha kunst- eller naturgress.

– Vi trenger mer tid for å få alle fakta på bordet, sier styreleder i Fredrikstad Fotballklubb, Gunnar Umbach Hansen.

Umbach Hansen varslet samtidig at det vil bli kalt inn til et medlemsmøte senere i år, der kunstgresset skal diskuteres. Han ønsker at medlemmene skal få bestemme hva slags dekke spillerne skal spille på.

Samtlige spillere i FFK har tidligere sagt klart ifra om at de ønsker å spille på naturgress.

Det var Fredrikstad kommune som kom med forslaget om å legge kunstgressdekke på stadion, i forbindelse med klubbens økonomiske problemer tidligere i sesongen.

– Jeg ser for meg å finansiere en ombygging av stadion til kunstgressbane. Det vil øke spille- og treningskapasiteten i Fredrikstad vesentlig, sa Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård til NRK.no i februar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.