NRK Meny
Normal

Fredrikstad sliter fremdeles økonomisk

Prognosene viser at klubben vil gå 10,4 millioner kroner i underskudd.

Fredrikstad Stadion

Det naturlig grønne gresset på Fredrikstad stadion får ligge.

Foto: Fredrikstad Fotballklubb

Styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad

Styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad.

Foto: Trond Johnsen / NRK

Styreleder i FFK Sport, Karl Anders Følstad, sa på en pressekonferanse tirsdag at de har en oppgave med å få kontroll på virksomheten, bygge et bærekraftig konsept og redusere kostnader.

– Inntektene har sviktet totalt. Publikumsinntektene går ned. Sponsorinntektene har gått ned. Det er den virkeligheten vi har satt oss selv i, og da må vi klare å komme oss ut av dette selv.

Klubben går ifølge Følstad mot et underskudd på 10,4 millioner kroner etter avskrivning, så sant man ikke tar grep.

– Det er det underskuddet vi ser nå, dersom vi ikke gjør noen ting. Vi jobber mye med ulike tiltak for å redusere det underskuddet.

FFK håper imidlertid å kunne opprettholde den sportslige satsingen.

Tviler på at lønnsreduksjon blir aktuelt

Spillerrepresentant i Fredrikstad Alex Valencia var også til stede på dagens pressekonferanse. Han ble ikke overrasket over nyhetene om den fortsatt negative økonomien.

– Jeg er ikke overrasket, vi har blitt informert gjennom hele prosessen. Det er klart at det ikke er en positiv beskjed vi har fått, men det ble sagt har det har blitt gjort tiltak som gjør at vi allerede er på rett vei.

Spillerne har allerede vært igjennom en runde med lønnsreduksjon denne sesongen. Valencia tror ikke at det blir aktuelt igjen.

– Nei, jeg tviler på det. Men vi er positive til å stille opp for sponsorer og publikum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Valencia: - Bli ikke masse målsjanser

Alex Valencia er ikke overrasket over den negative økonomien.

Foto: Nyhetsspiller

Blir ikke kunstgress i år

Samtidig ble det i dag informert om at klubben ikke kommer til å legge om til kunstgress på Fredrikstad stadion i år.

Klubben trenger mer tid på å utrede om den skal ha kunst- eller naturgress.

– Vi trenger mer tid for å få alle fakta på bordet, sier styreleder i Fredrikstad Fotballklubb, Gunnar Umbach Hansen.

Umbach Hansen varslet samtidig at det vil bli kalt inn til et medlemsmøte senere i år, der kunstgresset skal diskuteres. Han ønsker at medlemmene skal få bestemme hva slags dekke spillerne skal spille på.

Samtlige spillere i FFK har tidligere sagt klart ifra om at de ønsker å spille på naturgress.

Det var Fredrikstad kommune som kom med forslaget om å legge kunstgressdekke på stadion, i forbindelse med klubbens økonomiske problemer tidligere i sesongen.

– Jeg ser for meg å finansiere en ombygging av stadion til kunstgressbane. Det vil øke spille- og treningskapasiteten i Fredrikstad vesentlig, sa Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård til NRK.no i februar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kronerulling for tunnelutredning

    I Moss er det startet kronerulling for å få utredet langtunnel som et alternativ til det vedtattet dobbeltspor langs havna. Siden onsdag er det samlet inn drøyt 100 000 kroner. Bedre byutvikling Moss trenger 200 000 kroner til en utredning fra Norsk Bane. Målet er at den skal være klar før budsjettbehandlingen i Stortinget, sier Jonathan Parker som er en av initiativtakerne til kronerullingen

  • Utsatte omstridt bygge-sak

    Planutvalget i Fredrikstad utsatte i går avgjørelsen om den omstridte utbyggen av den verneverdige Pay-villaen på Cicignon i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. Saken ble utsatt fordi Høyres representant ønsket befaring. Byantikvaren og fylkeskonservaotren er uenige om det strider mot nasjonale kulturminneinteresser å tillate å bygge om herskapshuset til leiligheter og oppføre et tilbygg.