NRK Meny
Normal

Bevæpnet mann fengsles i fire uker

Den bevæpnede mannen som forskanset seg i en garasje på Lisleby i går, må sitte varetektsfengslet i fire uker.

Snikskyter fra politiet i Fredrikstad

Skarpskyttere fra politiet var med på oppdraget – her ser vi dem på et hustak like ved garasjen hvor mannen satt.

Foto: Patrick Andreassen

Væpnet aksjon i Fredrikstad

En mann med skytevåpen forskanset seg i en garasje på Lisleby i Fredrikstad.

Foto: Tor Martinsen/NRK
Væpnet aksjon i Fredrikstad

Væpnet aksjon i Fredrikstad.

Foto: Tor Martinsen/NRK

Mannen forskanset seg i en garasje på Lisleby i Fredrikstad, og ble pågrepet av politiet etter åtte timer med forhandlinger i går.

– Vurdert av lege

Mannen er foreløpig siktet for å ha vært i besittelse av store mengder narkotika - såpass mye at politiet regner narkotikaen som ment for videresalg.

Politiadvokat Karin Danevad begjærte han fengslet i frykt for at han skal ødelegge beviser, påvirke vitner, eller gjøre seg skyldig i nye narkotikaforbrytelser.

Til tross for at han truet med å ta livet av seg selv torsdag, regnes han ikke for å være for syk til å sitte i arrest.

– Han ble vurdert av lege i natt og blir vurdert som frisk nok til å sitte i arresten. Det er på det grunnlaget vi også har begjæret ham varetektsfengslet, sier Danevad.

To av ukene i varetekt må han sitte med brev og besøksforbud. Selv samtykket mannen til både fengsling og besøksforbudet.

Fant narkotika, våpen og sprit hos mannen

Mannen, som er i 40-årene, er en tidligere kjenning av politiet og har vært involvert i smugling og narkotikaforbrytelser. Det er også grunnen til at politiet var hjemme hos ham i utgangspunktet.

– Politiet var hjemme hos mannen for å beslaglegge narkotika, våpen og sprit.

Det er uklart hvorfor mannen plutselig valgte å forskanse seg

Ifølge Danevad er mannen nå siktet i forbindelse med narkotikaforbrytelsene.

– Vi vurderer også å sikte ham for overtredelse av våpenloven, men det velger vi foreløpig å ikke gjøre, fordi det er en alt for tidlig fase i etterforskningen, sier politiadvokat Danevad.

Situasjonen var lenge fastlåst

Helt frem til like før klokken 21.00 i går kveld var situasjonen fastlåst. Men politiet hadde dialog med mannen hele veien.

Ifølge operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Tommy Antonsen, skal mannen ha truet med å skyte seg selv med en hagle.

Væpnet politi rykket ut til Lisleby Allé like før klokken 13.00 i torsdag. Østfoldpolitiet fikk også assistanse fra Oslo politidistrikts forhandlingsteam.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høyt bakterieinnhold i Iddefjorden

    I havnebassenget i Halden er det målt et svært høyt nivå av tarmbakterier, slik at et svømmestevne som skulle vært avholdt lørdag må avlyses. Det skriver HA. Kommunen tror det er den tørre sommeren med lite uskifting av vannet som har bidratt til situasjonen.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23.00