NRK Meny
Normal

Fengsel etter trafikkulykke

En mann fra Spydeberg er dømt til fengsel i 27 dager etter at front-mot-front- kollisjon på E18 i Hobøl i fjor. Mannen er også dømt til å betale 170.000 kroner i erstatninger og han mister førerkortet for to år.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde ved Fosshellinga like øst for Elevestadkrysset på E18 i Hobøl.

Natt til søndag 24. februar i fjor kolliderte to biler front mot front på E18 øst for Fosshellinga i Hobøl. Tre av personene i den ene bilen ble skadet, en av dem svært alvorlig. Nå er føreren av den andre bilen, en mann fra Spydeberg i slutten av 40-årene, dømt for uaktsom legemsbeskadigelse.

Heggen og Frøland tingrett

Heggen og Frøland tingrett har dømt en bilfører til 27 dager fengsel etter en ulykke.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Da rettssaken mot mannen ble ført for Heggen og Frøland tingrett midt i oktober erkjente mannen seg skyldig i uaktsom kjøring, men nektet straffskyld for uaktsom legemsbeskadigelse. I retten kunne han ikke forklare hvorfor bilen han førte hadde havnet i feil kjørefelt.

Passasjer brakk ryggen

En passasjer i den møtende bilen brakk ryggen. Han ble i tillegg påført flere andre brudd og andre skader. Mannen var innlagt på Ullevål sykehus fram til i april i fjor. Da ble han overført til Sunnaas sykehus der han var fram til midten av juni i fjor. Mannen har gjennomgått flere operasjoner og er fortsatt 100 prosent sykemeldt, halvannet år etter ulykken.

Heggen og Frøland tingrett slår fast at Spydeberg-mannen var uoppmerksom, slik at bilen han kjørte kom over i motsatt kjørefelt og kolliderte med en møtende bil.

Tre personer ble skadet

Tingretten slår fast at den ene passasjeren i den møtende bilen ble påført betydelig skade i forbindelse med ulykken, i tillegg til at to andre personer ble innlagt på sykehus. Føreren av bilen var 100 prosent sykemeldt fram til april i fjor, da hun begynte å arbeide i 30 prosent stilling. Nå halvannet år etter arbeider hun 70 prosent.

Tingretten fant Spydeberg-mannen skyldig i uaktsom legemsbeskadigelse. Retten har kommet fram til at 27 dager i fengsel er en passende straff.

Uten førerkort i to år

Mannen er videre dømt til å betale henholdsvis 90.000, 60.000 og 20.000 kroner i erstatning til de tre som ble skadet ved ulykken. Mannen er i tillegg dømt til å betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Heggen og Frøland tingrett har også bestemt at den domfelte ikke får kjøre motorkjøretøy de neste to årene. For å få førerkortet tilbake må han gå opp til ny, full førerprøve.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.