NRK Meny
Normal

Får jeg være med deg hjem?

Whitney bor på Rolvsøy sammen med nesten 50 andre artsfrender, men det hun ønsker seg aller mest er en ny familie.

Katt

Whitney har bodd i kattehuset i over ett år, men nå håper hun at ventetiden snart er over.

Foto: Lise Gro Andersen / NRK

Benedicte Danielsen i Dyrebeskyttelsen

Benedicte Danielsen med en av kattene som søker nytt hjem.

Foto: Lise Gro Andersen / NRK
Kattunge

Theo søker nytt hjem.

Foto: Lise Gro Andersen / NRK
Katt

Søker nytt hjem.

Foto: Lise Gro Andersen / NRK

Man skulle kanskje tro de hadde det som plommen i egget. De nærmere 50 kattene har et helt hus for seg selv der de får boltre seg på kjøkkenbenken, i lenestolen, i bokhyllene og på stuebordet. I tillegg får de gå ut og inn i hagen når de selv vil.

Men kattene som bor her har alle sin egen lille triste historie.

– Alle kattene vi har her har tilhørt noen en gang. Det er tydelig fordi de er så menneskekjære og kosete, sier Benedicte Danielsen i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Fredrikstad og omegn.

Forlatt med fire kattunger

Men på et eller annet tidspunkt passet det ikke å ha katten lenger, og dermed har den havnet på kattehuset på Rolvsøy.

Historiene er mange. Whitney ble funnet på Lande i Sarpsborg i mai i fjor. Da hadde hun født fire kattunger som hun bragte opp i en garasje.

Kattungene fikk raskt nye hjem, men så langt har ikke den rette personen dukket opp for den helt hvite kattemoren.

– Hun er veldig kosete og prater veldig mye, men hun er ikke så veldig glad i alle de andre kattene og vil trives best hos en familie der hun får være den eneste katten, forteller Danielsen.

Travel sommer

Nye beboere kommer stadig til kattehuset, og sommeren er høytid for å forlate kattene sine. Nå er kattehuset fyllt til randen.

– Nå kommer snart også kattene som blir forlatt av hyttefolket, sier styreleder Bjørn Jensen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.