NRK Meny
Normal

Etterforsker mistenkelig dødsfall i Rakkestad

Lørdag kveld ble en 46-åring sendt med ambulanse til Ullevål, etter at han ble funnet utenfor et hus sentralt i Rakkestad. Mandag kom meldingen om at mannen hadde omkommet, skriver Rakkestad Avis.

Svein Midtskog

Lensmann Svein Midtskog sier de jobber med å finne ut hva som skjedde i leiligheten og på uteområdet etterpå. Dødsårsaken er ikke fastslått, derfor betegnes dødsfallet så langt som mistenkelig.

Foto: NRK

– Det er et såkalt mistenkelig dødsfall, sier lensmann Svein Midtskog i Rakkestad.

Politiet fikk klokken 19:51 lørdag kveld melding om at det lå en mann i innkjøringen på en adresse i Rakkestad sentrum. Politipatruljen fikk ikke kontakt med mannen. Ambulanse ble tilkalt, og pasienten ble kjørt rett til Oslo universitetssykehus Ullevål, og politiet startet en etterforskning.

Hvorfor ble han værende igjen?

Så langt har politiet funnet ut at mannen var i en leilighet sammen med andre tidligere på lørdagskvelden. På et tidspunkt forlot alle boligen. De andre gikk fra stedet, og 46-åringen ble igjen på utsiden alene.

Det neste som skjedde var at politiet fikk nødmeldingen.

– Mandag ettermiddag fikk vi melding fra sykehuset om at vedkommende var død, sier Midtskog.

Mistenkelig dødsfall Rakkestad

Mannen ble funnet i dette området lørdag kveld. Politiet skal avhøre flere i nabolaget for å kartlegge hva som skjedde i forkant.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

– Vi etterforsker saken for å finne ut hva som skjedde i leiligheten, og hva som skjedde etter at de andre forlot ham på utsiden.

Kartlegger hva som skjedde

Kriminalteknikere har undersøkt leiligheten og uteområdet. Den døde er obdusert, og politiet venter på rapporten.

– Avdøde er en mann fra Rakkestad på 46 år. Når det gjelder skader og dødsårsak, så kommer vi tilbake til det når obduksjonsrapporten er klar.

– Har dere snakket med noen av dem som var i leiligheten?

– Ja, vi har avhørt flere personer. Vi har ikke avhørt alle enda, så foreløpig kan vi ikke si noe om hva som skjedde. Men vi har en relativt grei oversikt over hvem som var der.

Mange eller alle kjente hverandre fra før etter det politiet vet, men Midtskog ser ingen grunn til å knytte dem til noe miljø.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.