NRK Meny

Én av tre ID-dokumenter var falske

Blant personer som har oppgitt at de er irakere, har politiet i Østfold i løpet av halvannet år avdekket flere hundre falske ID-dokumenter, skriver VG. Søknadene kom fra personer som har bodd flere år i Norge og som søkte om oppholdstillatelse eller statsborgerskap. Mange av søkerne viste seg imidlertid å være syriske borgere. Politiet har undersøkt 499 dokumenter fra 273 personer, og nesten én tredjedel var falske.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte i narkorus for sjette gang

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder for en rekke brudd på veitrafikkloven. Denne gangen er mannen blant annet dømt for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.

  • Rakkestad får kritikk

    Barne- og likestillingsminister og stortingsrepresentant Tage Pettersen kritiserer Rakkestad kommune på Twitter. Årsaken er at et enstemmig kommunestyret har sagt nei til regnbueflagg utenfor kommunehuset. Minister Linda Hofstad Helleland skriver at hun tar det for gitt at vi i 2018 skal kunne heise regnbueflagget. Ordfører i Rakkestad, Ellen Solbrække mener de har fulgt Stortingets ønsker.