NRK Meny
Normal

Gull til junior-guttene i EM

Henrik Larsen fra Krapfoss skytterlag ble sammen med Magnus Bjørnstad og Benjamin Tingsrud Karlsen europamester på lørdag.

Junior-skyttere

F.v Benjamin T. Karlsen, Magnus Bjørnstad og Henrik Larsen

Foto: Norges Skytterforbund

– Det føles utrolig godt, rett og slett, sier Henrik Larsen fra flyplassen på veg hjem.

Det har gått riktig bra for Henrik Larsen fra Moss og resten Norges juniorlag under EM i skyting i Maribor i Slovenia. Tidligere i mesterskapet vant de tre juniorguttene bronsemedalje i lagkonkurransen helmatch. Lørdag slo de til igjen, og Østfold-skytteren Henrik Larsen vant lagkonkurransen i 50 meter liggende rifleskyting sammen med Magnus Bjørnstad og Benjamin Tingsrud Karlsen.

– Vi gjorde en utrolig god jobb alle mann, og det er godt å få belønning for alle timer som er lagt ned på skytterbanen.

Alle de 3 gikk videre fra kvalifiseringen, og var blant de 13 beste. Totalt fikk Norge 1856,1 poeng, og var fattige 0,5 poeng unna fra å sette ny juniorverdensrekord. Frankrike kom på andreplass, med en 3,5 poengs margin.

Da tenkte jeg tilbake til alle timene hvor jeg har øvd og ting ikke har godt bra.

Henrik Larsen

Blandede følelser

Henrik Larsen er meget fornøyd med hvordan mesterskapet har gått, men sitter likevel igjen med blandede følelser.

– I den individuelle konkurransen i 50 meter liggende, var jeg 0,3 poeng unna å komme til finalen, så det var litt surt.

Likevel legger han ikke skjul det hele har vært en fantastisk tur. Selv om ting har gått fort, ble det likevel blitt tid til litt refleksjon.

Henrik Larsen

En strålende fornøyd Mosse-skytter.

- Det å gjøre det så bra er en utrolig god følelse. Jeg ble litt rørt da jeg stod på podiet der og hørte nasjonalsangen bli spilt. Da tenkte jeg tilbake til alle timene hvor jeg har øvd og ting ikke har godt bra, avslutter han.

Arve Hansen hos Krapfoss Skytterlag er begeistret for hvordan Larsen har prestert i mesterskapet.

– Når vi ikke engang har 50 meter skytebane hos oss, er det helt rått at klubben klarer å hoste frem skyttere gang på gang.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.