NRK Meny
Normal

Gull til junior-guttene i EM

Henrik Larsen fra Krapfoss skytterlag ble sammen med Magnus Bjørnstad og Benjamin Tingsrud Karlsen europamester på lørdag.

Junior-skyttere

F.v Benjamin T. Karlsen, Magnus Bjørnstad og Henrik Larsen

Foto: Norges Skytterforbund

– Det føles utrolig godt, rett og slett, sier Henrik Larsen fra flyplassen på veg hjem.

Det har gått riktig bra for Henrik Larsen fra Moss og resten Norges juniorlag under EM i skyting i Maribor i Slovenia. Tidligere i mesterskapet vant de tre juniorguttene bronsemedalje i lagkonkurransen helmatch. Lørdag slo de til igjen, og Østfold-skytteren Henrik Larsen vant lagkonkurransen i 50 meter liggende rifleskyting sammen med Magnus Bjørnstad og Benjamin Tingsrud Karlsen.

– Vi gjorde en utrolig god jobb alle mann, og det er godt å få belønning for alle timer som er lagt ned på skytterbanen.

Alle de 3 gikk videre fra kvalifiseringen, og var blant de 13 beste. Totalt fikk Norge 1856,1 poeng, og var fattige 0,5 poeng unna fra å sette ny juniorverdensrekord. Frankrike kom på andreplass, med en 3,5 poengs margin.

Da tenkte jeg tilbake til alle timene hvor jeg har øvd og ting ikke har godt bra.

Henrik Larsen

Blandede følelser

Henrik Larsen er meget fornøyd med hvordan mesterskapet har gått, men sitter likevel igjen med blandede følelser.

– I den individuelle konkurransen i 50 meter liggende, var jeg 0,3 poeng unna å komme til finalen, så det var litt surt.

Likevel legger han ikke skjul det hele har vært en fantastisk tur. Selv om ting har gått fort, ble det likevel blitt tid til litt refleksjon.

Henrik Larsen

En strålende fornøyd Mosse-skytter.

- Det å gjøre det så bra er en utrolig god følelse. Jeg ble litt rørt da jeg stod på podiet der og hørte nasjonalsangen bli spilt. Da tenkte jeg tilbake til alle timene hvor jeg har øvd og ting ikke har godt bra, avslutter han.

Arve Hansen hos Krapfoss Skytterlag er begeistret for hvordan Larsen har prestert i mesterskapet.

– Når vi ikke engang har 50 meter skytebane hos oss, er det helt rått at klubben klarer å hoste frem skyttere gang på gang.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.