NRK Meny
Normal

Smugler hadde 25 levende fugler i bagasjerommet

Nå må de søte små kanskje bøte med livet.

Fugler tatt i tollen

Tollerne på Svinesund gjorde et sjeldent, eksotisk beslag da disse fuglene ble funnet i et bagasjerom søndag ettermiddag.

Foto: Tollvesenet

Tollerne på Svinesund gjorde et sjeldent, eksotisk beslag søndag ettermiddag.

En mann i slutten av 40-åra ble stoppet på Svinesund med en rekke levende fugler i bilen.

LES OGSÅ:

Hentet i København

– Vi fant flere bur i lasterommet. Til sammen dreier det seg om 25 fugler, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet til NRK.no.

Mannen har forklart tollerne at han fuglene var hentet i København og at planen var å selge dem videre i Norge.

Nå er fuglene i Mattilsynets varetekt, mens mannen er overlevert til politiet. Han kan mest sannsynlig vente seg en bot for smuglingsforsøket.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fugler smuglet i bur

Fuglene ble fraktet i flere forskjellige bur.

Foto: Tollvesenet

I karantene

– Fugler og andre dyr må deklareres i tollen og på forhånd må man ha klarert innførselen med en veterinær eller Mattilsynet, forteller Fredriksen.

Fuglene er foreløpig plassert i karantene hos Mattilsynet, i påvente av at veterinærene skal finne ut av hva slags fugler det er snakk om.

– Hvis det dreier seg om småfugler blir de vanligvis avlivet, men jeg vet ikke hva som vil skje i dette tilfellet, sier Tor Olav Aas i Mattilsynet til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.