NRK Meny
Normal

Smugler hadde 25 levende fugler i bagasjerommet

Nå må de søte små kanskje bøte med livet.

Fugler tatt i tollen

Tollerne på Svinesund gjorde et sjeldent, eksotisk beslag da disse fuglene ble funnet i et bagasjerom søndag ettermiddag.

Foto: Tollvesenet

Tollerne på Svinesund gjorde et sjeldent, eksotisk beslag søndag ettermiddag.

En mann i slutten av 40-åra ble stoppet på Svinesund med en rekke levende fugler i bilen.

LES OGSÅ:

Hentet i København

– Vi fant flere bur i lasterommet. Til sammen dreier det seg om 25 fugler, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet til NRK.no.

Mannen har forklart tollerne at han fuglene var hentet i København og at planen var å selge dem videre i Norge.

Nå er fuglene i Mattilsynets varetekt, mens mannen er overlevert til politiet. Han kan mest sannsynlig vente seg en bot for smuglingsforsøket.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fugler smuglet i bur

Fuglene ble fraktet i flere forskjellige bur.

Foto: Tollvesenet

I karantene

– Fugler og andre dyr må deklareres i tollen og på forhånd må man ha klarert innførselen med en veterinær eller Mattilsynet, forteller Fredriksen.

Fuglene er foreløpig plassert i karantene hos Mattilsynet, i påvente av at veterinærene skal finne ut av hva slags fugler det er snakk om.

– Hvis det dreier seg om småfugler blir de vanligvis avlivet, men jeg vet ikke hva som vil skje i dette tilfellet, sier Tor Olav Aas i Mattilsynet til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slo kona – ble pågrepet

    En mann i 50-årene er pågrepet av politiet for å ha slått sin kone. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter. Mannen skal ha vært beruset da han ble pågrepet i Halden i går kveld. I tillegg beslagla politiet et gevær hos mannen, fordi det ikke var lagret på riktig måte.