Driver med motsatt kroppspress

– Dette er ikke det peneste du kan se på, ler Alexander Nilsson fra Rakkestad. Han kaller styrkeløft for motsatt kroppspress. Han gjør det ikke for å bli penest, men sterkest og friskest.

Skal bli sterkest i Norge
Foto: nrk

Alexander Nilsson er en av Norges sterkeste menn. I NM i vinter slo han alle sine personlige rekorder, og løftet 870 kilo sammenlagt i øvelsene benkpress, knebøy og markløft. Nå trener han på spreng for å bli sterkest i veteranklassen under NM i benkpress. Målet er å klare 270 kilo i benkpress (se video lenger ned i artikkelen).

Må trene, ellers går det galt

Nilsson forteller at han alltid har drevet med idrett. – Du vil kanskje ikke tro det, men jeg var en skikkelig god mellomdistanseløper da jeg var ung. Han har nesten alltid trent, og når han ikke har gjort det, har det gått galt. Både fysisk og psykisk.

Jeg blir deprimert, hvis jeg slutter å trene, forteller han. Jeg blir også fysisk veldig dårlig.

- Dette er ikke det peneste du kan se på. Alexander Nilsson fra Rakkestad kaller styrkeløft for motsatt kroppspress. Han gjør det ikke for å bli penest, men sterkest og friskest.

Diabetes

Det funker veldig bra for meg å trene tungt. Det holder sykdommen i sjakk. Først var han skikkelig dårlig på grunn av diabetesen, men etter at han startet med tunge løft, er blodsukkeret under kontroll. Jeg har også bygget opp en dårlig rygg med å trene markløft. Særlig viktig er det å løfte tungt for oss som begynner å bli litt grå i håret også, fortsetter Nilsson. Det er en natulig måte å få testosteronen til å bruse i kroppen, og det er bra for gamle gubber, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kollisjon ved Mosseporten

    Flere biler har kjørt inn i hverandre i nærheten av Mosseporten, melder politiet på Twitter. Uhellet har skjedd på fv. 120 i retning Våler, 2–300 meter fra Mosseporten. Nødetatene er på stedet.

  • Har fått føreren ut

    Politi og brannvesenet har frigjort føreren fra lastebilen. Personen blir tatt hånd om av nødetatene på stedet.

    Veltet lastebil Østsiden
    Foto: Sara Vilde SOlås / NRK