NRK Meny
Normal

Dømt for vold og amfetamin

33-åringen fra Halden er dømt for gjentatte voldstilfeller, alvorlige trusler og flere kjøp av amfetamin. Nå går mannen til behandling ved sosialmedisinsk poliklinikk.

Han kommer likevel ikke unna 10 måneders fengselsstraff og 40 000 kroner i erstatning.

Spark, slag og alvorlige trusler

For det var grov vold og grove trusler som kom frem i Halden tingrett mot den 33 år gamle haldenseren.

Samboeren må han betale 30 000 kroner i erstatning. Hun har mannen slått og sparket. Han er også dømt for å ha holdt en kniv mot hennes hals, og slått kniven mot hodet hennes.

Innbakt i denne dommen gjelder et forhold fra januar 2006, da mannen siktet på sin samboer med et gevær. I november 2007 slo han og sparket henne, blant annet slo han henne i hodet med en mp3-spiller.

Han er også dømt for brudd på besøksforbud mot sin samboer.

- Ikke rehabilitert

- At mannen siden i begynnelsen av august har vært i kontakt med sosialmedisinsk poliklinikk i Halden, og ellers vært rusfri siden da, er etter rettens syn ikke tilstrekkelig til å påvirke straffeutmålingen i denne saken.

De fleste tilfellene av amfetaminkjøp som mannen nå er dømt for skjedde høsten 2007.

I samme sak er en annen 31 år gammel haldenser dømt for besittelse av amfetamin.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Akinyemi klar for Sandnes Ulf

    Midtstopperen Akinsola Akinyemi har signert en 2-årskontrakt med Sandnes Ulf. Det melder klubben på sine egne nettsider. 24-åringen har denne sesongen spilt for Fredrikstad, men ønsket ikke å være med klubben ned i 2. divisjon.

  • Østfoldprisen til Helberg

    Mannen bak kystlotteriet, Sten Johnny Helberg, er vinner av Østfoldprisen 2018. Han får prisen for sin innsats for å få folk til å plukke søppel i skjærgården. Kystlotteriet skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premiering, skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider. Østfoldprisen er Østfold fylkeskommunes hederspris.

    Sten Johnny Helberg
    Foto: Anette Torjusen / NRK