NRK Meny
Normal

Dømt for utpressing og narkosalg

En 47 år gammel mann fra Fredrikstad er dømt til fem års fengsel for pengeutpressing og salg av store mengder narkotika.

Mannen er blant annet funnet skyldig i salg av 40 kilo hasj og en kilo amfetamin.

Fem tiltalte

Hele fem personer stod tiltalt i denne saken i Fredrikstad tingrett. Alle ble dømt til fengselsstraff, men lengden på straffen varierte sterkt.

Den 47 år gamle hovedmannen hadde tatt over et pengekrav fra en venn som har rømt til Brasil for å slippe unna fengsel. Gjennom trusler fikk 47-åringen presset minst 70.000 kroner fra en annen mann fra Fredrikstad.

Over en million

I tillegg er hovedmannen dømt for salg av 40 kilo hasj, en kilo amfetamin og 10 000 rohypnol-tabletter.

Retten mener at hovedtiltalte oppbevarte hasj-partiet i sin bolig i Sverige. Han solgte det videre til en 31 år gammel Fredrikstad-mann for vel èn million kroner. 31-åringen var med på å smugle partiet inn i landet og solgte det videre.

Offer og tiltalt

Etter hvert ble også han presset for penger da narkotikaen skulle betales.

31-åringen var både tiltalt og fornærmet i rettssaken. Han var blitt utsatt for alvorlige trusler, men har også videresolgt store mengder narkotika. Mannen ble dømt til fire års fengsel, tre av dem betinget.

To medhjelpere

Hovedmannen i saken har også fått to andre personer til å kreve inn penger for seg. De ble begge dømt til fengsel, men fikk kun betingede dommer.

Hovedmannen derimot ble dømt til fem års fengsel og inndragning av vel 900-tusen kroner. Retten sier det er omsetningen av narkotika som er hovedgrunnen til den strenge straffen. 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kun 1 av 3 russebiler besto test

    Kun en av tre russebiler bestod den tekniske kontrollen Statens vegvesen har gjennomført de siste ukene. Russen er flinke til å rette opp mangler, men fortsatt er det mange russebiler på norske veier som ikke er godkjent, sier Linda Botten i Statens vegvesen.

  • Fylkesvei 109 åpnet igjen

    Fylkesvei 109 ved Glemmen i Fredrikstad er ryddet og åpent i begge retninger etter trafikkulykken.