Realitydeltaker dømt for fyllekjøring

En østfolding i 30-årene ble tatt med 1 i promille etter julebord.

Saken mot ham ble avgjort som en tilståelsessak i retten. Mannen har forklart at han hadde kjørt til et julebord, og drakk der sju til åtte pils.

Etter julebordet gikk ferden videre til byen hvor han hadde drukket whisky. Da han skulle hjem fra byen satt han seg i bilen.

Husket ikke å ha kjørt bilen

Selv husker ikke mannen om han har flyttet bilen, men utelukket ikke at det hadde skjedd, da han hadde parkert på en plass hvor det ikke var lov å stå.

Politiet fant ham i bilen med tenningen på.

Mannen hadde snakket med en kamerat og har blitt fortalt at han hadde sagt at han satt i bilen for å varme seg.

Mannen er aktuell i et realityprogram som går på TV.

Fikk strafferabatt etter tilståelse

Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle fengsles i 21 dager og bøtelegges med 30.000 kroner, men tingretten i tingretten valgte å dømme ham til 18 dagers betinget fengsel. I dommen står det at dette skyldes mannens tilståelse.

Boten hans ble lavere enn hva påtalemyndigheten ba om på grunn av mannens økonomiske situasjon.

Han er dermed dømt til å betale 7.000 kroner. I tillegg mister han førerkortet i 20 måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kaller sesongen en fiasko

  Joacim Heier legger opp som keeper etter sesongen i Kvik Halden, men før han går ut dørene rekker han å kalle sesongen en total fiasko. Han sier til Halden Arbeiderblad at det ble spyttet mye penger inn i å gjøre sesongen til en opprykksfest men nedrykket er likevel et faktum. Han peker på manglende sult, feil formasjon og taktikk i tillegg til disiplin på innvirkende årsaker til nedrykket. Heier fortsetter som daglig leder i klubben.

  Joacim Heier, Kvik Halden
  Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix
 • De døde fra Trøgstad-ulykken

  Det var Morten Gjestad (32) fra Trøgstad og Patrick André Waaden (27) fra Hemnes, Akershus som omkom på riksvei 22 fredag kveld. Det skriver Smaalenenes avis.

  De to omkom i en frontkollisjon mellom Mysen og Trøgstad. Politiet vil gjerne høre fra andre bilister som kan ha sett bilene før ulykken, sier politioverbetjent Svend Åge Sletten ved Indre Østfold politistasjon til avisen.

  En tredje person ble skadet i ulykken, og ble fraktet til Sykehuset Østfold Kalnes.

  Trafikkulykke i Trøgstad
  Foto: Freddie Larsen
 • Vil ha helikoptrene til Rygge

  Byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet, kaster seg inn i kampen for å ha Bell-helikoptre på Rygge. Johansen er redd terrorberedskapen for hovedstaden kan bli offer i dragkampen om Bell-helikoptrene.

  Til Dagsavisen sier byrådslederen at hvis Gjørv-kommisjonens anbefalinger skal følges, må helikopterkapasiteten på Rygge styrkes. Han mener det er sentralt for å sikre kapasitet og kort responstid i Oslo-regionen.

  Raymond Johansen
  Foto: Olav Juven / NRK