NRK Meny
Normal

Jagerfly «landet» i Moss sentrum

Se innslag fra 2001 – da et jagerfly for første og sannsynligvis siste gang kjørte gjennom Mosseporten.

Farten på E6 i Østfold er et hett tema, og nå har de ivrigste tatt i bruk vinger. Inatt kjørte nemlig et jagerfly fem kilometer på E6 i Rygge, gjennom Mosseporten og inn i Moss sentrum. Og med mulighet for halvannen gang lydens hastighet har fotoboksene lite å stille opp.

Jagerfly i Moss

Folket i mossedistriktet fikk seg en overraskelse da de våknet opp en junidag i 2001. Foran kirken midt i Moss sentrum sto det plutselig en F-5 jetjager.

Jagerflyet kjørte fem kilometer på E6 i Rygge, gjennom Mosseporten og inn i Moss sentrum. Og med mulighet for halvannen gang lydens hastighet hadde fotoboksene lite å stille opp med.

Det er de ansatte på Rygge som tok mål av seg å redde flystasjonen på Rygge fra nedleggelse. Jagerflyet ble stilt ut som en takk til mossedistriktets innbyggere for støtten.

Send inn tips

«Arkivskuffen» er en serie fra NRK Østfold med klipp fra TV-arkivet. Serien er inspirert av NRK Rogalands serie «Rogaland retro».

Har du tips til innslag du vil se i reprise; send en e-post til NRK Østfold.

Arkivskuffen
Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må fjerne gjerde i 100-metersonen

    En hytteeier har fått frist ut året til å fjerne et strømførende gjerde ved Femsjøen i Halden, hvis dagbøter skal unngås. Halden kommune mener gjerdet hindrer retten til fri ferdsel, og bryter byggeforbudet i strandsonen.

  • Strømmen tilbake hos de fleste

    Ifølge Hafslund har alle bortsett fra fem husstander på Henstad fått strømmen tilbake, etter bruddet i Askim i morges. Strømmen gikk mellom klokka halv fire og fem i morges. Det var andre gang på kort tid strømmen blir borte i området, hele Trøgstad og deler av Askim var strømløse lørdag morgen.