Normal

Cannabisdyrkere for retten

Saken mot tre vietnamesere og en polakk som drev en cannabisplantasje i Sarpsborg i fjor, starter i tingretten neste uke.

Hasjplantasje på Kråkerøy Fredrikstad
Foto: Politiet

De tre er tiltalt for ulovlig å ha tilvirket og bevart narkotika, og påtalemyndigheten anser overtredelsen som grov.

Risikerer over seks års fengsel

I et lokale i Skjebergveien i Sarpsborg skal de ha dyrket 224 marihuanaplanter, som i tørket tilstand utgjorde 17,7 kilo narkotika.

I vinter ble ble et stort antall cannabisplantasjer oppdaget av politiet omkring i Østfold og på Østlandet forøvrig, og dette er den første rettssaken mot folk som da ble pågrepet for å ha dyrket cannabisplanter.

Saken starter i Sarpsborg tingrett i neste uke, og de tiltalte risikerer fengselsstraffer på over seks år.

50 plantasjer på Østlandet

Nærmere 50 cannabisplantasjer ble avslørt over hele Østlandet i vinter, og over 90 personer har vært siktet.

Mange av dem er vietnamesere.

En 32 år gammel vietnameser som ble pågrepet for å ha dyrket cannabisplanter i Enebakk, fortalte politiet at bakmennene holdt til i England.

De skal ha forsynt ham både med planter og utstyr til dyrkingen.

Britisk politi har de siste årene avslørt en cannabisliga som skal ha drevet over 1500 plantasjer i bolighus bare i London.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i frisørsalong

    4 personer fikk i seg røyk og måtte undersøkes av helsepersonell etter at det begynte å brenne i en frisørsalong i Fredrikstad i ettermiddag. Brannen ble raskt slukkes melder politiet på Twitter.

  • Full storm i kastene

    Den kraftigste vinden i Østfold under ekstremværet "Knud" ble observert ved Strømtangen fyr, med liten storm i middelvind ifølge Meteorologisk institutt. Enkelte vindkast målte 28,7 m/s, altså full storm.