NRK Meny
Normal

Brannvesenet reddet kattunge opp fra elv

En bitteliten kattepus hadde havnet i elva og satt seg fast under ei brygge. Heldigvis ble brannvesenet varslet og reddet pusen.

Brannvesenet reddet kattunge

Denne lille pusen ble reddet i dag tidlig. Redningsmann i vannet var Eskil Gjessing.

Foto: Brannvesenet Halden

Hendelsen skjedde grytidlig søndag morgen i Halden.

– Det var en som var på vei hjem fra lystig lag som ringte oss og fortalte at han hadde hørt masse mjauing fra Tistedalselva som renner gjennom Halden, opplyser Johnny Eriksen som er brannmester i Halden.

Tok på seg overlevningsdrakter

Brannvesenet dro så ut til stedet hvor innringeren hadde hørt mjauing. Da skjønte de at mjauing kom fra undersiden av bryggen.

– Mannskapet tok da på seg overlevningsdrakter og gikk ut i elva. Det var litt vanskelig å komme til, men de klarte å få tak i pusen og fikk tatt den med opp på land, sier han.

Eriksen sier den var ganske redd.

– Den mjauet noe voldsomt og klorte seg fast, sier han.

Fikk være med til brannstasjonen

Nå får pusen varme seg på brannstasjonen i Halden.

– Nå ligger den på et pledd i tørkeskapet og har fått både mat og vann, sier han.

Har dere ofte slike oppdrag?

– Jeg har aldri hørt om at vi har reddet katter fra elva, men det hender vi redder katter fra trær, sier han.

Brannmesteren sier at de har lagt ut bilde av katten på ei side over katter som er funnet og savnet i håp om å finne eieren.

– Hvis ikke eieren melder seg så har moren til en av våre ansatte sagt hun kan passe på den inntil videre, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter skikarrieren kan være over

    Langrennsløperen Ola Vigen Hattestad fra Ørje frykter skikarrieren kan være over. Hattestad er motivert men 36-åringen, som har to VM-gull og ett OL-gull i sprint, har vært mye syk denne sesongen. – Er jeg ikke i form til mai, er jeg redd det er kjørt sier Hattestad.

  • Krever bedre pasientsikkerhet

    - For at pasientsikkerheten skal bli bedre, må IKT i helseforetakene være mye tydligere presisert i sikkerhetsloven. Det mener Stortingsrepresentant fra Senterpartiet for Akershus, Sigbjørn Gjelsvik. Denne uken ble det kjent at profesjonelle hackere har brutt seg inn i datasystemet til Helse Sør-Øst og PST tror det kan dreie seg om en fremmed stat. - Sikkerhetsloven er ikke tydelig nok når det gjelder helseopplysninger, sier Gjelsvik.