NRK Meny
Normal

Ber foreldrene holde barna hjemme fra skolen

En aksjonsgruppe skal gjennomføre skolestreik ved Nøkkeland skole i Moss neste uke.

Nøkkeland skole

Ordføreren i Moss liker ikke aksjonsformen og sier at det ikke bidrar til å få fjernet høyspenten raskere.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Det er «Aksjonsgruppa for fjerning av høyspent og realisering av svømmehall» som i samarbeid med FAU gjennomfører en streikeaksjon onsdag 11. juni.

Målet med aksjonen er å sette søkelyset på saken ved å vise politikerne i Moss at foreldre og foresatte ved Nøkkeland skole krever høyspentledningene fjernet.

– Vi oppfordrer foreldrene å holde barna hjemme fra skolen den dagen. Det er en mulighet for foreldrene å vise at de ikke lenger godtar og venter på at høyspenten skal bli fjernet, sier Monica Kalsnes-Magee i aksjonsgruppen.

LES OGSÅ: Strålefrykt ved Nøkkeland skole

Frivillig for foreldrene

Hun forteller at de ble lovet at høyspentmastene skulle fjernes før skolen skulle bli tatt i bruk.

– Det ble sagt i 2008. Det er nå seks år siden, og det har fortsatt ikke skjedd noe i den saken, sier hun.

Streiken er frivillig og det er opp til foreldre og foresatte om de vil ta barnet ut fra skolen denne dagen. Skolen fungerer som normalt for dem som ikke ønsker å ta del i aksjonen.

– Jeg regner med at det blir oppslutning. Vi har en side på Facebook hvor det er mange frustrerte foreldre som viser til at høyspenten fortsatt er der. De føler at de ikke blir tatt på alvor.

Skolen består av omlag 390 elever, ifølge Moss kommune.

– Bidrar ikke til å få fjernet høyspenten raskere

Aksjonen gjennomføres i samarbeid med FAU ved skolen. Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H), liker ikke aksjonsformen.

– Dette er noe jeg som ordfører ikke har sansen for i det hele tatt. Politikerne er i likhet berørte beboere og foreldre opptatt av å løse utfordringene med høyspenten, sier han.

– Vi jobber på høygir fra kommunens side. Vi informerer foreldrene om prosessen og dette bidrar selvfølgelig ikke til å få fjernet høyspenten noe raskere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.