NRK Meny
Normal

Åtte nye uker i varetekt for drapssiktet

Fredrikstad tingrett forlenget mandag fengslingen for den 46 år gamle mannen som er siktet for drapet på Nabbetorp i slutten av juni.

Drepte Naser Abdol Mohamady i fotomontasje med åstedet i Enggata i Fredrikstad

Naser Abdol Mohamady ble funnet drept i dette huset på Nabbetorp i Fredrikstad.

Foto: Privat/Sebastian Nordli/NRK

Lørdag 28. juni ble Naser Abdol Mohamady (37) drept i forbindelse med en skyteepisode i en bolig på Nabbetorp i Fredrikstad.

Ved midnatt natt til søndag 29. juni meldte den 46 år gamle mannen seg for politiet. Han ble varetektsfengslet for åtte uker mandagen etter. 46-åringen erkjente de faktiske forhold, men innrømmet ikke straffskyld. Han samtykket likevel til varetektsfengsling.

Samtykket til fengsling

Fengslingsperioden gikk ut i går. Fredag fikk tingretten brev fra advokatfirmaet Elden der det ble opplyst at 46-åringen samtykket til forlenget fengsling. 46-åringen ønsket heller ikke å møte i tingretten, og gikk med på at spørsmålet om forlenget fengsling ble avgjort uten at han var til stede, som kontorforretning i retten.

Fredrikstad tingrett fant at vilkårene for fortsatt varetektsfengsling er til stede, og hadde ingen betenkeligheter med å imøtekomme politiets ønske om fengsling i åtte nye uker. Tingretten ga politiet tillatelse til å holde på 46-åringen fram til 20. oktober i denne omgang.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: