NRK Meny
Normal

Årum vant Gåbuss

Barna i 2.klasse ved Årum skole i Fredrikstad er mønster-elever i gå-til-skole-prosjektet. Nå skal flere skoler rundt i landet bli med i prosjektet.

Elevene ved Årum skole var også best til å finne et alternativ til bilkjøring til skolen.

Hele landet

Nå skal flere byer i landet bli med og målet er at å bli fraktet til skolen i bil skal bli u-kult.

Gåbussaksjonen er en aksjon som skal få bilene vekk fra skoleveien slik at den blir trygg for elevene. Målet er at alle barn skal gå til skolen.

Fredrikstad kommune, Grønn Hverdag og Folkehelseprogrammet står bak aksjonen, som startet i april 2005.

Hver dag

Aksjonen foregår hver eneste dag med plakater i alle klasserom der elevene krysser av hvordan de har kommet seg til skolen

Alle skolene i Fredrikstad konkurrerer med hverandre. Etter ett skoleår kåres en av skolene som vinner. 

 - Gåbuss har vært vellykket. Det går uten tvil flere elever til skolen idag enn før, men ikke  mange nok. Så dette vil fortsette så lenge det må i årene fremover, sier prosjektleder Camilla S. Eidsvoll

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fire av fem tatt i arbeidstilsyn

    Arbeidstilsynet har kontrollert 35 bedrifter i Akershus og Østfold - 29 av dem har fått pålegg om utbedringer eller blir ilagt bøter. Dette dreier seg om forhold som kan føre til dødsulykker, sier tilsynsleder Vigdis Tingelstad i Arbeidstilsynet Akershus og Østfold.

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.