NRK Meny
Normal

Åpen barnehage i Moss blir reddet

Foreldrenes protester er hørt. Åpen barnehage på Åvangen i Moss blir ikke lagt ned.

Rådmann foreslo å legge ned tilbud om Åpen barnehage Åvangen i Moss, men politikerne vil ikke støtte rådmannens forslag

Fotograf: Birger Kjølberg, Reporter: Marianne Løkkevik Ekeberg

Nyheten som brukerne av Åpen barnehage har ventet og håpet på, kom på en pressekonferanse de borgerlige partiene i Moss innkalte til fredag ettermiddag.

– Det er helt fantastisk. Jeg er glad politikerne ser hvor viktig dette tilbudet er, både for barn og foreldre, sier aksjonsleder Linda Taaje.

Rådmannen i Moss foreslo å legge ned tilbudet om åpen barnehage på Åvangen fra 1. august.

Det førte umiddelbart til reaksjoner fra foreldrene. De startet blant annet en egen gruppe på Facebook for å protestere mot forslaget.

– Et viktig tilbud

Fredag ettermiddag innkalte Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre i Moss til pressekonferanse. Budskapet var at etter en gjennomgang av handlingsplanen har politikerne bestemt seg for ikke å følge rådmannens forslag i denne saken.

– Det har hele tiden vært bred politisk enighet om at Åpen barnehage bør bestå, men vi måtte først ha hele handlingplanen på plass. Det har vi nå, og Åpen barnehage stenger ikke, slo gruppeleder for Moss Kr.f Halvard Sand, fast på fredagens pressekonferanse på Åvangen skole.

– En veldig god nyhet, sier Suzanne Olsen, som har datteren Leah i Åpen barnehage.

– Her får barna som ikke går i vanlig barnehage ennå leke med andre barn. De får erfaring med samlingsstunder, og det er en god forberedelse til de blir større og begynne på skole, eller i vanlig barnehage.

Åvangen barnehage i Moss

Suzanne Olsen, Siv Elisabeth Larsen og Linda Taaje har startet en Facebook-aksjon for å prøve å redde barnehagen.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Bilen står delvis under vann

    Ifølge Smaalenenes Avis har ulykken i Hobøl skjedd der Hulsbekken møter Hobølelva, like sør Elvestad. Bilen skal stå delvis under vann, men føreren av bilen har kommet seg ut og blir behandlet av helsepersonell. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

  • Vil verne dam ved utbyggingsområde

    Sorgenfridammen i Fredrikstad bør vernes fordi det er obsert så mange og sjeldne fuglearter der, mener Miljøpartiet de Grønne i byen. Gruppeleder Henning Aall sier de ikke vil endre utbyggingsplanene for området, men mener dammen og et sivbelte rundt må vernes.