Normal

Ansatt bundet fast med tape og truet med kniv

Politiet jaktet i natt på en ung mann som hadde truet til seg en bil fra en privat ungdomsinstitusjon.

Politiet fikk i natt melding om at en kvinnelig ansatt ved en privat institusjon i Fredrikstad hadde blitt truet med kniv og tapet fast.

Operasjonsleder Paul Horne forteller til NRK at de fikk melding om episoden i 23-tiden i fredag kveld.

Traumatisk for den ansatte

Den private barnevernsinstitusjonen tar oppdrag for barnevernet.

– Dette var selvfølgelig en traumatisk opplevelse for vedkommende. Hun ble truet med kniv, og i tillegg ble hun bundet fast med tape, forteller Paul Horne.

Den unge mannen tok så bilnøklene og kjørte fra stedet.

Biljakt fra Oslo til Halmstad

Politiet fikk etter hvert melding om at den unge mannen var observert kjørende i Oslo. Politiet valgte å følge bilen i stedet for å stanse den.

– Og ut av Oslo er det en politipatrulje som fanger opp denne bilen. Ferden går da mot Østfold igjen. Vi får etter hvert kontakt med bilfører på telefon og får han til å stanse på E6 ved området ved Rygge flyplass, sier politiet.

Bevæpnet med kniv

Politiet valgte selv å bevæpne seg da de tok opp jakten på den 19 år gamle gutten. Da han til slutt stanset bilen gikk det helt udramatisk for seg, ifølge operasjonsleder.

Gutten ble pågrepet, og er avhørt lørdag. Da NRK var i kontakt med politiet litt over klokken 14, kunne operasjonsleder Villy Meier opplyse at gutten er sluppet ut etter avhøret.

– Vi vil etterforske mer og avhøre flere vitner senere, sier Meier.

– Hvordan går det med kvinnen som ble bundet fast?

– Hun er tatt hånd om, og etter hva vi vet har hun det etter forholdene bra, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Fant ikke DNA etter postran

  De tekniske undersøkelsene etter ranet på Høyden postkontor før sommeren har ikke gitt treff. Postkontoret ble ranet av maskerte bevæpnede menn, som kom unna med verdier for ca. 400 000 kroner.

  Politiets etterforskningsleder i Moss forteller at flere tekniske spor ble sendt til analyse, men at svarene ikke var som håpet. Ingen kom fysisk til skade under ranet, men en ansatt ble truet og påsatt håndjern.

  Høyden postkontor etter ran innsatsbil
  Foto: Odd Skjerdal / NRK
 • Folk skremt av politiøvelse

  Folk på Hvaler har blitt skremt etter å ha sett bevæpnet politi. Dette er kun en øvelse.

  Det er politiets innsatspersonell som bruker et tomt hus på Skjærhalden til å trene. Politiet beklager at enkelte har blitt skremt, men forteller også at området er merket med øvelse og at de nærmeste naboer og Floren skole er informert.