Aktor vil gi strafferabatt i incest-sak

En 35-åring som er tiltalt for seksuelle overgrep mot sine barn bør få strafferabatt, mener aktor, på grunn av lang saksbehandling.

Derfor ber han om tre års fengsel og 500.000 kroner i erstatning til barna, skriver Moss Avis.

Det tyder på en strafferabatt på et halvt år eller mer.

– Det er et faktum at denne saken har ligget svært lenge i systemet, og det kan ikke lastes tiltalte. Normalt i en slik alvorlig sak ville vært en straff mellom tre og ett halvt og fire og ett halv års fengsel, sa statsadvokaten til sin straffepåstand ifølge Moss Avis.

Overgrep over en lang periode

Mannen har i tre dager måttet svare for seg i retten for gjentatte overgrep som skal ha skjedd over en periode fra i januar i 2001 til mai 2009.

Ved en anledning fra i januar 2001 til desember 2002 skal den tiltalte 34-åringen ha gjort det første seksuelle overgrepet han er tiltalt for.

Det var mot sin stedatter som da var seks år gammel.

Deretter skal overgrepene ifølge tiltalen ha fortsatt mot mannens egen datter som er født i 1996 – over en treårsperiode frem til 1. mai i 2009.

Anmeldt tidligere

35-åringen ble i 2003 anmeldt for et lignende forhold mot en stedatter. Saken ble da henlagt av politiet, men beordret gjenopptatt av statsadvokaten da mannen ble anmeldt for de nye forholdene mot sin egen datter og sønn.

I retten innrømmet faren at han en morgen hadde våknet opp med hånden innenfor datterens truse, men sier det var fordi han trodde at det var hans nye samboer som lå der og ikke hans datter.

Påstanden om straff er tre års fengsel og at mannen skal betale 500.000 kroner i erstatning til de tre barna.