NRK Meny
Normal

– Vi vil beholde Norwegian på Rygge

Administrerende direktør ved Rygge sivile lufthavn mener dialogen med flyselskapet er god.

Video NORWEGIAN-280910-OS18-170144-SI_OS.mp4

– Vi har en grei dialog og har en ambisjon om å bli enige i løpet av oktober, sier Administrerende direktør ved Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg.

Det står i kontrast til hva kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, uttalte til NRK.no tidligere i dag.

– Vi er i en forhandling med flyplassen på Rygge, men vi har ikke vært fornøyde med dialogen den siste tiden. Det kan jeg bekrefte, sa Daniel Skjeldam.

LES OGSÅ:

Misfornøyde med kostnadsnivået

Daniel Skjeldam

Kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian.

Foto: Norwegian

Han uttrykte at flyselskapet var usikre på fremtiden i Østfold. Den store striden i kontraktsforhandlingene er at Norwegian ønsker det samme kostnadsnivået som Ryanair har.

– Vi er veldig klar på at vi ønsker Norwegian og tilbyr dem konkurransedyktige vilkår på lik linje som andre aktører på flyplassen, sier Tandberg

– Vi er ikke enige i det. Vi er ikke fornøyde med at vi har et annet kostnadsnivå enn vår konkurrent på flyplassen, sier Skjeldam til NRK.no.

Er Norwegian på vei bort fra Rygge?

– Nei, vi er i forhandlinger med flyplassen, men jeg ønsker ikke å spekulere i hva konsekvensen blir hvis vi ikke kommer i mål. Vi tror vi klarer å bli enige, sier han.

LES OGSÅ:

– Ryanair har en interessant passasjerstrøm

Pål Tanberg både tror og håper Norwegian forblir på Moss Lufthavn Rygge.

– Skulle de velge å ikke bli her, så er det ikke pågrunn av at vi ikke tilrettelegger for dem, da går det på at de ikke får til lønnsomhet på rutene sine, sier Tandberg.

Dersom Norwegian forsvinne og Ryanair forblir eneste selskap på flyplassen, synes Tanberg det er synd, men han mener at Ryanair i seg selv har en veldig interessant passasjerstrøm

– Det går mye motstrøms med mange utlendinger som flyr. Det er stor grad forretningsreisende som bruker Ryanair nå, men vi ønsker at Norwegian skal fortsette og at det skal være et innenlandstilbud fra Rygge.

Pål Tandberg og Bjørn Kjos

Pål Tandberg (til venstre) ønsker å fortsette samarbeidet med Bjørn Kjos og flyselskapet Norwegian.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Passasjerer ønsker Norwegian

Passasjerer ved Moss Lufthavn er samstemte - de ønsker at Norwegian fortsetter å fly fra Østfolds flyplass.

– Jeg synes at Norwegian bør fortsette å fly herfra. Det har vært et kjempebra tilbud med god service, sier Mette Marit Tollefsen.

– Det er godt med litt konkurranse. Hvis bare Ryanair flyr herfra, så får de monopol, og det er ikke bra, mener Heidi Lien.

– Jeg synes Norwegian bør være her. Hva skjer hvis Ryanair plutselig dropper Rygge? Det er viktig at det er flere på banen enn Ryanair, sier Marit Rosendal.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene