NRK Meny
Normal

– Trist at klubben er så lukket

Tidligere talsmann for Plankehaugen er oppgitt over informasjonen FFK gir om konkursfaren. Nå tror han supportere er i ferd med å forlate klubben.

Video Tause i Fredrikstad

Jaran Berg etterlyser informasjon fra klubben.

– Dette ønsker vi ikke å kommentere, var svaret fra daglig leder i FFK, Lars-Thomas Stene da NRK ville prate med ham om dette i dag.

Og det er nettopp slike svar som får den tidligere supporterlederen til å reagere.

– FFK har blitt veldig lukket og det er kun enkelte som får vite hva som skjer. Fredrikstad Fotballklubb skal være en klubb for alle, det skal være en klubb man får informasjon fra og en klubb en føler seg hjemme i, sier Jaran Berg.

LES OGSÅ:

Fikk vite at alt var bra

Fredrikstad Stadion

Om en uke tas beslutningen om FFK Sport AS kan driftes videre eller ikke.

Foto: Petur Nielsson / NRK

Fredrikstad fotballklubb har en drøy uke på seg til å redde aksjeselskapet fra å gå konkurs. De eneste opplysningene klubben har gitt ut er at det er fare for konkurs. Årsakene til dette har de ramset opp i tre punkter:

 • Inntektene har vært og ser ut til å bli lavere enn forutsatt
 • For dårlig kostnadsstyring og mangelfulle interne rapporteringsrutiner
 • For stor gjeld gjør at selskapet er utilfredsstillende finansiert.

– Det er trist at det har blitt slik, og det er ganske overraskende. Vi har hele tiden fått vite at det går rett vei og at ting begynner å bli positivt. Resultatet i fjor skulle bli bra, så det er overraskende at det blir kjempeunderskudd igjen, kommenterer Berg.

– Hvordan oppleves situasjonen for supportere?

– Jeg tror mange er sinte nå. De er frustrerte og oppgitte over informasjonen man får. Det er trist at klubben er blitt så lukket, svarer Berg.

LES OGSÅ:

Tror klubben får problemer med å få hjelp

– Jeg tror alle i Fredrikstad synes dette er veldig trist. Spesielt det at klubben har blitt så lukket som den er nå. FFK kan få problemer med å få hjelp når de ikke vil være åpne om hva som faktisk skjer.

Klubben har varslet at den 28 februar er datoen de skal ta beslutningen om forutsetningene for fortsatt videre drift er til stede for FFK Sport AS.

I et intervju med NRK den 15. februar ba daglig leder Lars-Thomas Stene om arbeidsro.

– Jeg tror folk snur ryggen til klubben på grunn av dette. Det er trist, men det er naturlig. Folk liker ikke å bli lurt, sier Jaran Berg.

Når han sier at de føler seg lurt, så mener han at FFK har løyet for dem om økonomien.

Han forteller at supporterne hele veien har fått beskjed om at økonomien er på bedringens vei - helt til det plutselig ble klart i forrige uke at FFK sport AS er på vei mot konkurs.

– Det er noen uærlige mennesker i FFK-systemet, hevder han.

Jaran Berg

Jaran Berg har i lang tid fulgt Fredrikstad Fotballklubb. Nå er han lei av at supportere ikke får noen som helst informasjon om hva som skjer med klubben.

Foto: Petur Nielsson / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Barnehagene gikk 12 mill i minus

  Barnehageetaten i Fredrikstad hadde i fjor et underskudd på 11,9 millioner kroner. Det melder Fredriksstad Blad. Avisen skriver at underskuddet kunne vært enda større, men etaten fikk tilført 5,4 millioner kroner fra andre virksomheter i seksjonen.

 • Østfoldinger klare for EM-kvalik

  Isabell Herlovsen fra Fredrikstad og Ina Gausdal fra Sarpsborg er blant de 19 spillerne som landslagssjef Martin Sjøgren har tatt ut til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland 10. april. – Isabell kommer inn igjen etter å ha vært ute sist. Det er viktig for oss, sier landslagssjefen til fotball.no.

  isabell
  Foto: Yasmin Sunde Hoel