NRK Meny
Normal

– Plutselig ble tatoveringa historisk

Kommunesammenslåing skaper krøll for kroppskunsten.

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Per Magnus Finnanger Sandsmark har litt hodebry med hva han skal gjøre med østfoldkartet han har tatovert på overarmen sin.

Foto: Privat

Etter mandagens vedtak om kommunesammenslåing mellom Aurskog-Høland og Rømskog må Per Magnus Finnanger Sandsmark vurdere å endre østfoldkartet han har tatovert på overarmen.

For Rømskog ligger i Østfold, mens Aurskog-Høland ligger i Akershus. Dermed kan også fylkesgrensa bli tegna på nytt, slik det står i intensjonsavtalen mellom de to kommunene. Se kart nederst i saken!

Rømskog ut av Østfold?

Det er den lille «utveksten» på østfoldkartet som nå mest sannsynlig blir en del av Akershus.

Foto: Privat
Per Magnus Finnanger Sandsmark

Per Magnus Finnanger Sandsmark delte bildet av seg selv på Instagram etter at vedtaket om kommunesammenslåing i Rømskog var et faktum.

For to og et halvt år siden tok han tatoveringen han hadde drømt om.

– Jeg hadde tenkt på det lenge, mest på hvor på kroppen jeg skulle ha den, forteller Sandsmark til NRK.

Vurderer en liten tømmerhugger

Venstre-politikeren fra Halden ville ha et minne fra alt han har gjort i og for Østfold i perioden han satt på Fylkestinget.

Men var det ment som et innlegg i kommunesammenslåingsdebatten?

– Neinei, ler han, og sier han tvert imot synes det er positivt at kommunene ser på nye strukturer for å gi et bedre tilbud til innbyggerne sine. Nå er han derimot litt usikker på hva han skal gjøre etter mandagens vedtak i Rømskog.

– Det blir ikke aktuelt å fjerne Rømskog med laser, men jeg vurderer om jeg skal tatovere en liten tømmerhogger oppe i Rømskog som hugger seg ut av Østfold-kartet.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08