NRK Meny
Normal

– Måkene er på en måte våre Venezia-duer

Å spise pølse i Strömstad kan etter ryktene ofte ende med at maten havner i feil mage.

I Strömstad er måkene både elsket og hatet.

Kjært barn har mange navn har du hørt før. Men hvor mange ganger har du hørt alle navnene til måkene i Strömstad? Elsket og hatet, men ikke minst beryktet flokker de seg rundt på torget på jakt etter næring og føde. Med spurvene som ivrige læregutter.

Men hvordan går det når NRKs reporter Magnus Brenna Lund setter mytene på prøve og kjøper seg en kjøttbit i boden? I dagens juleluke krysser vi grensen og varmer oss i svenske UV-stråler.

I Strömstad er måkene både elsket og hatet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.

  • Tyv tatt på fersken

    En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.