– Fullt trøkk fra alle kanter

I dag blir det kø, kø og atter kø.

Kø

Forbered deg på lange køer på veiene i dag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Andre pinsedag er den største transportdagen, spesielt på østlandet. I dag kommer det biler fra alle kanter, sier distriktsleder for UP Stein-Olaf Røberg.

– Kan skje ulykker

Det er allerede varslet om at det blir lange køer på Svinesund, men pinsen er en tid hvor folk bruker hyttene på fjellet og ved sjøen. Det betyr fullt trøkk fra alle kanter, forklarer UP-sjefen.

Forbikjøringer og uvettig kjøring kan bli både kostbart og skjebnesvangert i dag.

Stein-Olaf Røberg, UP

Han forteller at pinsen er spesiell fordi det blant annet ikke er fridag i Sverige, noe som betyr at mange benytter anledningen til å dra over grensa for å handle. I tillegg er det slutten på langfri slik at mange skal hjem.

Røberg har flere råd til deg som skal ut i trafikken i dag.

UP-sjef, Follo og Østfold - Stein-Olaf Røberg

Stein-Olaf Røberg advarer mot lange køer i dag.

Foto: Politiet

– For det første må du bare innstille deg på kø. Hvis du ikke er innstilt på det, fører det til sjanser og dumme forbikjøringer. Er du stresset på grunn av kø, kan det skje ulykker, forklarer han.

NRK trafikk gir deg alt om trafikken

– Det er også viktig å ta hensyn til tid. Det vil si at hvis du ikke dro tidlig i dag morges, bør du vente til i kveld.

– Drikk mye

Stopp underveis, spis og drikk. Det er viktig at sjåføren får nok næring og hvile til at fokus kan være på kjøringen. Ta gode pauser og drikk mye.

Han understreker at det er ekstra viktig å drikke mye nå som det er varmt. Ikke minst bør man også ha nok vann til å sitte i varm bil i kø. I tillegg må man sørge for nok kjøleveske på bilen.

– Fyll opp tanken, ha nok bensin og diesel. Det er en trafikkfare når man blir stående bensintom i en veiskulder, sier han.

Politiet er ute på veiene i dag, både uniformert og sivilt.

– Hvis alle tar det rolig, går dette bra. Forbikjøringer og uvettig kjøring kan bli både kostbart og skjebnesvangert i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bilfører fikk inndratt førerkortet

    De to fotgjengerne som ble påkjørt på Gressvik i Fredrikstad i formiddag, var ved bevissthet da de ble kjørt bort i ambulanse. Ut over det vet ikke politiet hvor alvorlig skadd de er, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt. De ble påkjørt i et fotgjengerfelt og mannen som kjørte på dem har fått inndratt førerkortet.

  • Tente på egen leilighet

    En 37 åring fra Moss møter i dag i tingretten tiltalt for å ha forsøkt å tenne på egen leilighet som ligger i et bygg med fem andre leiligheter.
    Ifølge tiltalen skal han i fjor høst ha helt 4,3 liter bensin ut på kjøkkenet og tent på.
    I to av de andre leilighetene var det folk hjemme. Brannen slukket av seg