NRK Meny
Normal

74-åring dømt for uanstendig oppførsel mot 13-åring

74-åringen er dømt til å betale 10 000 kroner i bot for å ha tilbudt en 13 år gammel jente 5 000 kroner for å bli med han til en hytte.

74-åringen er også dømt for å ha fotografert unge jenter på en badeplass i Sarpsborg.

- Ønsket seksuell kontakt

Lørdag 10. mai i år sto den da 13 år gamle jenta og ventet på en kamerat i Korsgata i Sarpsborg da 74-åringen tilbød henne pengene for å bli med han til en hytte.

- Retten er ikke i tvil om at tiltaltes "tilbud" hadde en seksuell tilknytning, nemlig at det under de gitte omstendigheter i realiteten var et spørsmål om seksuell kontakt med jenta. Han blir derfor dømt for dette, skriver Sarpsborg tingrett i dommen.

Jenta avviste mannens tilbud.

Dagen etter dette mener retten å funnet bevist at mannen blant annet kneppet opp buksene sine like ved en 19 år gammel jente.

Utga seg for å være fotograf

Senere i sommer fotograferte mannen to jenter etter å ha utgitt seg for å arbeide i Sarpsborg Arbeiderblad. De to jentene hadde på seg bikini, og 74-åringen brydde seg lite om at de nektet han å ta bildene.

Mannen er imidlertid frifunnet for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.