NRK Meny
Normal

300 døde høner etter vogntog-velt

Det ble kaotisk i Trøgstad da at et vogntog med høner veltet på riksvei 22 onsdag formiddag.

Høner utover etter vogntogvelt

Vogntoget er allerede tauet bort fra stedet, men hønsene ble liggende igjen.

Foto: Calle Larsson

Ulykken skjedde en stund før klokken 11 ved Båstad i Trøgstad i Østfold.

1.400 høner som var på vei til slakting i Rakkestad ble spredd utover riksvei 22 da vogntoget veltet, og opprydningsmannskapet har hatt store vanskeligheter med å samle inn hønene.

Se bildene: Hønsekaos

Problemer i trafikken

- Vi er på stedet og samler sammen hønene og frakter dem til slakteriet. Foreløpig ser det ut til at 300 av hønene er døde eller må avlives, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura en pressemelding.

Det var et vogntog fra Nortura som veltet. Vogntoget er allerede tauet bort, men hønsene skapte i lengre tid store problemer i trafikken på stedet.

Ingen personer kom til skade i ulykken.

Veterinærer på stedet

Mattilsynet bisto i arbeidet med å rydde opp etter vogntogvelten. Men distriktssjef Kirsti Ullsfoss i Mattilsynet må skuffe dem som trodde det var mulig å komme og plukke seg en enkel hønemiddag.

- Det går nok ikke, sier Ullsfoss til NTB.

Høner i vogntogvelt i Trøgstad

- Her har hønene haglet, sier fotograf Calle Larsson.

Foto: Calle Larsson

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.