NRK Meny
Normal

18 års fengsel for dobbeltdrap

En 65 år gammel mann er i Fredrikstad tingrett dømt til 18 års fengsel for forsettlig drap på sin samboer og stedatter.

Dobbeldrap i Borge, Fredrikstad.
Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius

Dommen er i samsvar med aktors påstand.

- Fordi tiltalte selv meldte fra om drapene, bør han få to års strafferabatt, og dermed ikke 20 års fengsel, mente aktor i saken, Tor Henning Knutsen.

Dette var altså retten enig i.

Til fradrag i straffen kommer 300 dager for utholdt varetekt.

Erkjente drap på stedatter (21)

Den 65 år gamle mannen sto tiltalt for å ha drept samboeren og hennes datter i Fredrikstad i november i fjor.

Da rettssaken startet erkjente han delvis straffskyld.

Han erkjente drapet på den 21 år gamle stedatteren, men forklarte at drapet på samboeren skyldtes vådeskudd, og derfor var uaktsomt.

- Så noe mørkt komme skrikende

Han forklarte at han skjøt samboeren ved et uhell fordi han snublet i hunden, og fordi han ble redd da han så noe stort og mørkt komme skrikende mot han.

I dommen står det at mannen må ha forstått at det var samboeren som kom, og festet dermed ikke lit til mannens forklaring. 65-åringen ble for forsettlig drap på begge kvinnene.

Var jeger

Retten legger også vekt på at mannen er jeger.

«Tiltalte er en erfaren jeger og baneskytter. Han har hatt våpen siden han var helt ung og var godt kjent med våpenet. Retten anser det ikke mulig at han har skutt to fulltreffere ved et uhell og mens han var i ubalanse», står det i dommen.

I tillegg til fengsel dømmes mannen til inndragning av en rekke våpen. Deriblant to revolvere, to pistoler, en pumpehagle og en rifle.

Mannen dømmes også til å betale oppreisning og erstatning på til sammen 472.386 kroner.  

- Korrekt dom

De etterlattes bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen er fornøyd med dommen.

- Jeg mener dommen er korrekt. Dette er en særdeles grov sak, og domstolen har truffet en korrekt avgjørelse utifra strafferammen, utifra situasjonen som framsto i retten og det bevisbildet man hadde, sier Bohinen. 

(NTB/NRK)  

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gutt meldt savnet

    En seks år gammel gutt er meldt savnet fra hjemmet sitt på Nøkkeland i Moss, melder politiet. Han har på seg blå jakke, blå bukse og grå hansker. Observasjoner bes meldt politiet på 02800.

  • Gasslekkasje på Glava

    En lekkasje i en naturgasstank på Glava i Askim er stanset, men lukten vil henge igjen i området en stund. Det melder politiet på Twitter. Gassen er ufarlig, men lukter vondt. Tanken står langs Fv 128.