NRK Meny
Normal

- Må tenke på alle

Fylkeskommunen svarer på påstanden om at vidergående skole er for slapp - og overgangen til studier tøff.

Inger Christin Torp

Fylkesutvalgsleder Inger Christin Torp mener den videregående skolen løfter elevene betydelig.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

I går sa student og medlem av Fremskrittspartiets ungdoms sentralstyre, Julia Brännström, at studiespesialiserende fag i videregående skole må tilpasses fag og eksamener ved universiteter og høgskoler.

Hun viste blant annet til at man får bruke hjelpemidler under eksamener i den videregående skolen.

Les mer: Videregående er for slapp

Studentleder ved Høgskolen i Østfold, Jahnne Feldt Hansen, sa at det er viktig at elever fra videregående skole får et innblikk i hva som venter.

- Løfter dem opp

Det er Fylkeskommunen som driver de videregående skolene. Leder av Fylkesutvalget for opplæring, kultur og helse, Aps inger Christin Torp, mener de gjør en god jobb med å foreberede elevene.

- Vi bygger på det grunnlaget elevene har når de kommer fra grunnskolen og løfter dem betraktrelig i løpet av de tre åra. Så kan vi helt sikkert bli bedre, men vi må gi et tilbud til alle, og ikke bare de som skal studere.

Har ikke alle et behov for å bli drillet så godt som mulig enten de skal i jobb eller studier?

- Jo, for all del, det er viktig at alle blir så gode som mulig, og vi jobber hele tiden med pedagogisk utviklingsarbeid i skolen.

Tar du til deg noe av kritikken fra Brännström?

- Jeg forstår at disse opplever at det er for slapt på videregående, og vi har alltid et forbedringspotensial.

Få tilbakemeldinger

Torp sier det ikke har kommet tilsvarende negative tilbakemeldinger om forberedelsene til studier.

- Det er et ønske at flere østfoldelever skal studere, men vi må jobbe på grunnlaget av det kunnskapsnivået elevene har når de kommer fra grunnskolen. Det er en stor modning fra ungdomsskolen til de går ut av videregående, sier Torp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykke ved Trøsken bru

    Nødetatene har rykket ut til et trafikkuhell ved Trøsken bru. Det er foreløpig ikke kjent om noen har blitt skadet i uhellet.

  • Andre kvalikrunde i cupen klar

    Norges Fotballforbund har offentliggjort kampene i den andre kvalifiseringsrunden i NM for menn. Østsiden møter Rakkestad, Selbak møter Lommedalen, Råde møter Årvoll og Sprint/Jeløy skal spille borte mot Ullern. Kampene spilles 4. april.