NRK Meny
Normal

- Førte ikke regnskap for 23 mill.

Fem personer har fått konkurskarantene etter konkursene i Fredrikstad Maling og Mur og Østfold Maling og Rehab. 23 millioner kroner skal være unndratt beskatning, ifølge bostyrer.

Penger
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Selskapene har verken ført regnskap eller betalt skatt.

Etter en gjennomgang av boet har bostyrer Audun Lillestølen funnet omsetning av 23 millioner kroner som det ikke er ført regnskap for.

Har ikke ført regnskap

- Alle de undersøkelsene jeg har gjort, tilsier at det ikke har vært ført noen som helst form for regnskap, sier bostyrer Audun Lillestølen.

De involverte skal også ha bekreftet overfor Lillestølen at det ikke har vært ført regnskap.

Nå har bostyreren jobbet seg gjennom kontier, vært i kontakt med kunder til de to selskapene, og lett etter verdier.

Bostyreren mener han har beviser for at 23 millioner kroner er unndratt beskatning og han har levert en politianmeldelse om dette.

Flere enn sjefene fikk karantene

På tross av at det bare er to selskaper, endte konkursbehandlingen i Fredrikstad tingrett opp med konkurskarantene for fem personer.

At disse fem personene har fått karantene, er spesielt, mener bostyreren.

- Tingretten har gått ut ut over de rent formelle rollene i selskapene, og også gitt karantene til andre personer, som retten mener har vært så involvert at også de fortjener en karantene, sier Lillestølen .

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.