Skudd avfyrt i Askim sentrum

To menn er pågrepet av politiet etter en skyteepisode i Askim sentrum.

To menn er pågrepet av politiet etter en skyteepisode i Askim sentrum.

To personer ble pågrepet av væpnet politi utenfor DNBs lokaler i Askim sentrum.

Ingen personer skal være skadet, og politiet har kontroll på stedet, skrev Follo-politiets operasjonsleder på Twitter like før klokken 16.

Skudd avfyrt i Askim

Politiet har sperret av et område rundt videoutleiebutikken Mariann's.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

To personer ble pågrepet utenfor DNBs lokaler. Ifølge vitner NRK har snakket med på stedet skal det ha blitt avfyrt skudd ved en videoutleiebutikk i nærheten.

– Vi er i gang med avhør av fornærmede, som forteller at det kom to personer til fornærmede og yppet til bråk. Så ble det til slutt avfyrt skudd, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Kari Monsen, til VG klokken 17.15.

Etter at skuddet ble avfyrt skal to personer ha forsøkt å gjemme seg ved minibankterminalen til DNB, der de til slutt ble pågrepet av væpnet politi.

Politiet har sperret av området rundt videoutleiebutikken.

Det har foreløpig ikke lykkes NRK å få kontakt med operasjonssentralen i Follo politidistrikt, men Monsen sier til NTB at bakgrunnen for skyteepisoden er uklar.

– Etterforskere fra Indre Østfold politistasjon har ankommet for å ta avhør av fornærmede. Hva som er motivet og hva slags type våpen som ble brukt, er ukjent, men vi vil nok snart få et bedre bilde av hva som har skjedd, sier hun

Skyting i Askim

Totalt fire personer skal ha vært involvert i episoden.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN
Laster Twitter-innhold