- Jeg skal voldta og skjære deg opp

17-åring i barnehagebrannsak også tiltalt for trusler.

Rettsak barnehagebranner i Drammen tingrett
Foto: Camilla Wernersen / NRK

- Jeg ble veldig redd, fortalte en kvinnelig kassamedarbeider i KIWI Ligo-senteret på Åssida.

I Drammen tingrett onsdag hevdet hun at en av de tiltalte 17-åringene skal ha truet henne med ordene: "Jeg skal voldta og skjære deg opp."

- De ble aggressive

Hendelsen skal ha skjedd 14. januar, og vitnet var den eneste som satt i kassa.

Hun fortalte at to personer kom inn for å kjøpe røyk, men at hun nektet dem det fordi de ikke hadde gyldig legitimasjon. Hun identifiserte dem som to av 17-åringene på tiltalebenken. Den ene 17-åringen er i tillegg til brann- og voldtektstiltalene også tiltalt for trusler både mot butikkmedarbeideren og ansatte ved barneverninstitusjonen Bjørklund ved en annen anledning.

- Jeg ringte etter låsansvarlig da de ble mer aggressive, sa hun. Vitnet fortalte også at 17- åringen sa at det kosta lite å vente på henne en halvtime til butikken likevel skulle stenge.

- Rart at hun ikke husker

Da aktor spurte om hun kunne ha sagt noe som provoserte dem, sa hun at det trodde hun ikke, men husket ikke hva hun selv hadde sagt.

17-åringens forsvarer, Are Aurlien, reagerte dermed på at vitnet husket godt hva den tiltalte skulle ha sagt, men ikke hva hun eller hennes kollega svarte.
Han spurte henne gjentatte ganger om det var nøyaktig de ordene han uttalte, hvorpå vitnet svarte "ja."

Ungdommene forlot deretter butikklokalet, forklarte vitnet etter å ha kasta noen stoler og dro ut noen vogner på veien ut.

17-åringen erkjenner at en episode fant sted, men nekter for å ha truet henne.