- Har drømt om dette siden jeg vant

Alexander Rybak ville ikke bli MGP-komponist før han fant en artist som kunne representere essensen av Norge. Så dukket Sarpsborg-jenta Annsofi Pettersen opp.

Alexander Rybak, MGP 2009

Alexander Rybak vant MGP-finalen i Moskva i 2009.

Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

I går avslørte NRK.no hvilke syv artister som skal delta i MGP-delfinalen i Florø førstkommende lørdag. 18 år gamle Annsofi Pettersen fra Sarpsborg er en av dem.

  • Se artistene og hør låtene her

Hun deltar med låta «I’m With You», som er skrevet av tidenes mestvinnende Eurovision-artist noensinne: Alexander Rybak.

Han forteller til NRK.no at han gleder seg til å komme tilbake til MGP.

– Helt siden jeg vant har jeg drømt om å fortsette som komponist i Melodi Grand Prix. Jeg ville vente med å skrive ny MGP-sang til jeg fant en artist som kan representere essensen av Norge, sier han.

(Teksten fortsetter under bildet)

Annsofi Pettersen

Annsofi Pettersen fra Sarpsborg deltar i delfinalen i MGP i Florø førstkommende lørdag.

Foto: Nina Marie Askim / NRK

– Da jeg hørte Annsofi synge for første gang i 2010 tenkte jeg at om et par år er denne jenta klar for MGP, hvor hun kan glede folk med sin friske tilstedeværelse og fantastiske formidlingstalent. Låten handler om savn, og hun har den troverdigheten som skal til for en slik låt, skryter Rybak.

Han tror ikke det blir rart å la være å stå på scenen selv, men å «overlate roret» til noen andre.

– Å starte med å skrive låter til MGP er som å begynne å trene: du bør gjøre det mens du enda er begeistret, og ikke fordi man er nødt, slår han fast.

  • LES MER OM LØRDAGENS DELFINALE HER

Ikke redd for å havne i «Rybak-skyggen»

Annsofi på sin side er klar på at hun ikke er redd for å havne i skyggen av Rybak, selv om mange har store forventninger til hans «MGP-comeback».

Ikke har hun følt noe forventningspress heller.

– Det er lett å tenke at Alexander sitter med en fasit for hvordan ting skal gjøres i MGP. Men man må være seg selv og ikke en kopi av andre. Han har hele tiden vært tydelig på at det er jeg som stiller i år, og ikke han, sier hun til NRK.no.