NRK Meny
Normal

Stoltenberg glad for avtalen

– Det er gledelig at StatoilHydro nå kommer inn i Sjtokman-feltet, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg og Vladimir Putin i Helsingfors
Foto: ANATOLY MALTSEV / AFP

 - Det er gledelig at StatoilHydro sammen med Gazprom skal utvikle det store Sjtokman-feltet, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK.

 

Stoltenberg ble fra russisk side informert direkte av Russlands statsminister Vladimir Putin, som i morges ringte Stoltenberg for å fortelle at StatoilHydro blir den tredje og siste partner i Sjtokman-utviklingen. 

- Det er et stort og viktig prosjekt i seg selv, men det bidrar også til å utvikle det energisamarbeidet Norge og Russland har, ikke minst i Barentshavet, sier Stoltenberg.

- Og noe av begrunnelsen for at vi hadde en sammenslåing av Statoil og Hydro oljedivisjon, var jo nettopp at selskapet kunne bli sterkere i å delta i denne type store prosjekter, sier Stoltenberg.

Enestående kompetanse

Regjeringen har i forrmiddag sittet i regjeringskonferanse, men vil kommentere avtalen nærmere klokken 13.30.

Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) sier via en pressemelding at avtalen viser at StatoilHydro hevder seg i den internasjonale konkurransen om de store oppgavene.

– StatoilHydro har enestående kompetanse og erfaring fra offshorevirksomhet under krevende forhold på norsk sokkel. Selskapet har også arbeidet lenge i Russland.

- Jeg deler selskapets forventning om at deltakelsen vil bidra til en vellykket utvikling av Stockman-feltet, sier Haga.