NRK Meny
Normal

NRK får TV-fotball

NRK har sikret seg fotballrettigheter på både TV og radio når dagens medieavtale med TV2 og Telenor Broadcast går ut, melder NTB. Lørdagskampen, 1.divisjon, samt cupen er det NRK som får senderettighetene til, melder flere medier.

NRK-flagget vaier utenfor Marienlyst i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

Lørdagskampen, 1.divisjon, samt cupen er det NRK som får senderettighetene til, melder flere medier.

I tillegg har NRK sikret seg retten til å sende fotball på radio.

NRK og Norges Fotballforbund har ikke villet bekrefte opplysningene overfor NRK i dag med henvisning til at ikke alle forhold rundt avtalen ennå er avklart.

Kraftselskapet Lyse Energi har lagt betydelige penger på bordet for å sikre seg hovedparten av rettighetene, samt web og IP, ifølge NTB.

Dermed er det NRK og strømselskapet Lyse Energi som tar over når dagens medieavtale med TV 2 og Telenor Broadcast går ut etter 2008 (seriekampene), og 2009-sesongen (cup- og landskampene).

Ingen god dag for TV 2

TV 2-sjef Alf Hildrum er ikke glad for at TV 2 og Telenors monopol på å sende norsk fotball er tapt.

- Dette er ingen hyggelig dag for TV 2. Vi la inn bud på å få sende norsk fotball slik vi har gjort, men Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund har valgt å spre de ulike fotballpakkene på flere. Det må jeg bare ta til etterretning, sier Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

Avtalen signeres trolig i dag

TV 2 Gruppen og Telenor har forvaltet rettighetene til all norsk fotball de siste tre årene, en rettighet de to partnerne kjøpte i 2005 for en milliard kroner. Denne gangen er det NRK og kraftselskapet Lyse Energi som har vunnet kampen om fotballrettigheten, ifølge NTB. Kun detaljer gjenstår før fotballavtalen er på plass. Ifølge kampanje.com skal avtalen signeres i dag.

Mener prisen er altfor høy

- NTF og NFF krevde 100 millioner mer per år for rettighetene. Et slikt beløp syntes ikke vi det var mulig å forsvare, sier Hildrum.

TV 2 får fortsatt sende søndagsmagasinet og mandagskampen.

Erik Nord, som er administrerende direktør i mediedivisjonen i Telenor, sier til NRK at han stiller seg spørrende til at andre aktører har kunnet betale så mye, når Telenor og TV2 ikke har vært i stand til å regne hjem et så stort beløp.

Erik Nord, administrerende direktør i Telenor Broadcasting

Administrerende direktør Erik Nord i Telenors mediedivisjon, sier til NRK at selskapet ikke kunne tjene penger på fotballavtalen fordi det ble for dyrt.

Foto: Johan Sættem

Nord sier at spriket mellom det selskapet kunne betale og fotballforbundets prisforlangende var så stort at det ikke har vært ført reelle forhandlinger.

Lørdagskampen på NRK tv

Lørdagskampen, Adeccoligaen, samt cupen er det NRK som får senderettighetene til. Kraftselskapet Lyse Energi har lagt betydelige penger på bordet for å sikre seg hovedparten av rettighetene, samt web og IP.

Fotball på NRK radio

NRK har også sikret seg fotballrettighetene for norsk fotball på radio, melder journalisten.no. Verken NRK eller Norges Fotballforbund vil imidlertid kommentere opplysningene.

At NRK har sikret seg eksklusive rettigheter behøver ikke bety at fotballen forsvinner fra P4.

- Dette tar jeg helt med ro. Vi har foreløpig ikke hørt noe, og hvordan radioavtalen blir, er fortsatt uavklart. Men vi har et godt forhold til NRK, og i den grad de får eksklusive rettigheter, er jeg trygg på at vi finner fram til en ordning som sikrer at P4 også i fremtiden kan dekke nasjonal fotball, sier P4s redaksjonssjef Morten Scott Janssen.