NRK Meny
Normal

Nissan kaller tilbake 910.000 biler

Den japanske bilprodusenten Nissan kaller tilbake fem modeller fra det internasjonale markedet på grunn av en feil med gasspedalen som kan føre til motorstopp.

Nissan X-trail suv

Nissan må igjen tilbakekalle biler på grunn av feil. Denne gangen må nær én million biler inn til sjekk. Nissan X-trail SUV (bildet) er én av bilene som kan ha problemer med gasspedalen.

Foto: KEN SHIMIZU / Afp

Tilbakekallingen kommer etter at rundt 1400 kunder har klaget på problemer med bilene som er produsert i perioden oktober 2004 til juni i år.

Ifølge AFP skal problemet være at hvis man tråkker på gasspedalen i en viss vinkel, kan sensorer i pedalen koble ut og igjen føre til motorstopp.

Uklart om norske biler er involvert

Bare i Japan er 765.000 biler kalt tilbake for reparasjon. I USA er 100.000 eksemplarer av luxury Infiniti M sedan.

Ifølge en talsmann for selskapet skal de siste 24.000 bilene være kjøpt av kunder i Europa og i Oceania.

Blant merkene er også X-trail SUV som selges i Norge, men Nissan Norge vet foreløpig ikke om tilbakekallingen også vil omfatte norske bileiere, opplyser informasjonssjef Marina Maneas Bakkum til NRK.no.

Ingen ulykker

Det er så langt ikke meldt om ulykker som følge av den tekniske feilen.

Det har de siste årene skjedd flere ganger at asiatiske bilprodusenten har måttet tilbakekalle biler på grunn av tekniske feil.

Så seint som i april i år kalte Nissan, Toyota og Honda tilbake tre millioner biler på grunn av mulige problemer med kollisjonsputene .