Mulig feil på Toyota-styring

Toyota gransker nå en mulig feil på styringen på modellen Corolla. Selskapets toppsjef avviser at selskapet har prøvd å holde sikkerhetsproblemer hemmelig.

Topplederne i Toyota på en pressekonferanse 17. februar 2010.

Toppsjef Akio Toyota (t.h.) og nestsjef Shinchi Sasaki svarer på spørsmål fra pressen.

Foto: Kazuhiro Nogi / Scanpix/AFP

- Vi har ikke holdt tilbake informasjon, og kommer heller ikke til å gjøre det i framtiden, sa Akio Toyoda på en pressekonferanse i dag.

Selskapet er blitt tvunget til å tilbakefalle flere millioner biler på grunn av problemer med gasspedal og bremser.

Toyota vil nå utstyre alle nye modeller med et system som kutter motorkraften om gass- og bremsepedal brukes samtidig.

LES OGSÅ: Toyota stansar hybridbil-produksjon

LES OGSÅ: Honda tilbakekaller 430.000 biler

LES OGSÅ: - Dette gjør kundene urolige

Krever beviser

Amerikanske myndigheter krever at Toyota legger fram dokumenter rundt tilbakekallelsene av millioner av biler den siste tiden.

The National Highway Safety Administration (NHTSA) sier de ønsker å få klarlagt om Toyota har gjennomført tilbakekallelsene korrekt.

Målet er å finne ut om Toyota reagerte så raskt som de burde når feilene ble oppdaget, melder BBC. Toyota sier de vil etterkomme kravet og samarbeide med amerikanske myndigheter.

Sterkt press

Før helgen opplyste kilder i bilgiganten at Toyota-sjefen Akio Toyoda vil møte opp i en høring i den amerikanske Kongressen, dersom han får en formell henvendelse.

Toyoda har vært under press fra amerikanske lovgivere for å forklare bakgrunnen for tilbakekallingen av millioner av biler på grunn av tekniske feil.

I USA er Toyota beskyldt for å ha vært trege til å reagere på meldinger om potensielt farlige problemer med bremser og gasspedaler på en rekke av selskapets modeller.

LES OGSÅ: Tilbakekaller alle de nyeste Prius-modellene i Norge

LES OGSÅ: Toyota tilbakekaller 436.000 biler