Ble svar skyldig om biodiesel

Samferdselsminister Magnhild Meltvet Kleppa ble fullstendig satt ut da hun fikk spørsmål om biodieselavgiften i Stortingets spørretime i dag.

Video nsps_upload_2009_11_18_12_3_42_690.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa fikk problemer med å svare på spørsmål om den upopulære biodieselavgiften i Stortinget.

Til tross for stor motstand fra et flertall av partiene på Stortinget, tyder nå alt på at biodieselavgiften blir banket gjennom i forbindelse med statsbudsjettet.

I Stortingets spørretime idag fikk samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i likhet med andre statsråder spørsmål fra opposisjonen om den upopulære avgiften.

LES: Motstand mot avgift på biodiesel

- Hva synes statsråden om at statsministeren kjører gjennom biodieselavgiften internt, men overlater til andre å forsvare den utad, spurte partiet Høyres representant Nikolai Astrup.

- Begynn med å svare

Astrup ville ha svar på hva samferdselsministeren fra Senterpartiet mente om at Arbeiderpartiet går inn for en avgift som regjeringspartnerne Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti egentlig er i mot.

LES: - Ap står alene om avgiften

- Øøøøøh. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, herr president, sa samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

- Du kan jo begynne med å svare, repliserte stortingspresident Dag Terje Andersen tørt.

Usikker og nølende

En usikker og nølende statsråd brukte lang tid på å summe seg mens både hun selv og salen lo, men svar på spørsmålet om biodieselavgiften fikk Astrup aldri.

- Det er litt uventet for meg at vi alle her i tur og orden skal svare på spørsmål om denne avgiften i dag, finansministeren har gitt rede for sitt syn, sa Meltveit Kleppa.

LES: - Solheim avslørt som miljøpopulist

LES: Permitterer etter avgiftssjokk