Hopp til innhold

– Vi må rydde opp etter de rødgrønne

Siv Jensen er spent i timene før hun legger fram sitt første statsbudsjett. – Vi har arvet en betydelig grad av utfordringer av den rødgrønne regjeringen som de har overlatt til oss å rydde opp i, sier Jensen.

Arbeidet med tilleggsproposisjonen er blitt sterkt preget av mange store, ubetalte regninger etter den rødgrønne regjeringen, ifølge finansminister Siv Jensen (Frp).

SE VIDEO: Siv Jensen er skjerpet og litt nervøs foran fremleggelsen.

– Jeg kan forsikre om at vi er klare for å rydde opp, sier en smånervøs finansminister fredag morgen.

– Skal følge opp det vi har lovet

Bare timer før Siv Jensen (Frp) skal legge fram regjeringens forslag til tilleggsproposisjon for statsbudsjettet, møtte hun pressen utenfor sitt hjem i på Nordstrand i Oslo fredag.

– Regjeringen har jobbet hardt på kort tid for å legge fram endringer i budsjettet for neste år. Jeg håper det blir tatt godt imot, sier Jensen.

Finansministeren holdt kortene tett til brystet, hva gjelder innholdet, men sier regjeringen kommer til å legge fram et «ansvarlig» budsjett.

– Jeg har vært opptatt av å lage et budsjett som er ansvarlig, som er godt tilpasset norsk økonomi, og som selvsagt følger opp mye av det vi har lovet våre velgere, sier Jensen.

Hun lover at Høyre/Frp-regjeringens budsjett innebærer en ny kurs for landet.

– Her vil man se en annen måte å tenke på, og det er det velgerne har bedt om. Men jeg vil understreke at dere ikke trenger å spenne buen for høyt, sier Jensen.

– Kamp mot klokka

Etter at Siv Jensen møtte pressen utenfor sitt hjem Oslo, bar det videre til Marienlyst for å stille til intervju i Politisk Kvarter på NRK P2.

Der la hun vekt på at mens de rødgrønne har brukt åtte måneder på sitt budsjettforslag, har Høyre/Frp-regjeringen hatt to uker på seg.

– Så det har vært en kamp mot klokka for å si det helt ærlig, sier Jensen til NRK.

Jensen har tidligere sagt at hennes forgjenger, Sigbjørn Johnsen (Ap), hadde dype skuffer i skrivebordet sitt. På spørsmål om hun har fått ryddet der nå, svarer hun:

– Jeg rydder hver eneste dag. Jeg ser at Jonas Gahr Støre kaller meg «verdens mest heldige finansminister» fordi han mener vi har arvet et så fantastisk godt prosjekt etter dem. Det vil jeg si er en sannhet med modifikasjoner, det ligger mange ubetalte regninger etter dem, sier Jensen.

Tilleggsproposisjonen inneholder den blåblå regjeringens forslag til endringer og omdisponeringer i den rødgrønne regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år.

– Dere får vite mer klokka 10, sier Jensen.