NRK Meny
Normal

- Ingen bonus uten prestasjoner

Konsernsjef i Statoil Helge Lund sier at det viktigste er om prinsippene i belønningssystemet deres er riktig. Han understreker også at det ikke blir bonus uten en skikkelig innsats.

Helge Lund sier at det ikke blir bonusutbetalinger for slett jobb.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Jeg hadde heller ønsket mer fokus på selve omleggingen av belønningssystemet, som jeg mener er meget godt. Det er helhetlig og sterkt prestasjonsorientert slik at det ikke blir bonusutbetalinger med mindre man presterer. Samtidig er det helhetlig. Det er også introdusert et bedre bonussystem for alle ansatte i Statoil, og det er også introdusert bedre aksjespareordninger. Dessuten, og det synes jeg viktig, er systemet helt åpent og det rammes inn mot ekstreme utslag, sier Lund til NRK

 

Jeg tror at vi får mange krevende debatter i årene framover.

Konsernsjef i Statoil, Helge Lund / NRK

 

- Naturlig debatt

- Jeg bare understreker at, skal man få bonusutbetalinger i dette systemet så må man virkelig prestere.

Han sier videre at de som tar seg bryet å gå godt inn i materialet vil få respekt for bonussystemet.

- Kanskje det til og med kan være et godt eksempel for andre bedrifter, fortsetter Lund.

Lund sier det er naturlig at det blir debatter rundt denne typen spørsmål.

- Vi lever i et spenningsfelt mellom store bedrifter som må utvikle seg til å være internasjonal konkurransedyktige, og forventninger fra det norske samfunnet. Vi har jobbet meget nøye i ledelsen og styret med dette for å forsøke å finne en balanse i dette, sier han.

- Kritikken må aksepteres

- Må du ha denne høye lønna, pluss 50 prosent bonus for å være en god leder for Statoil?

- Jeg vil ikke fokusere på min person. Det mener jeg er en avsporing. Det er viktig for meg om prinsippene for bonussystemet i Statoil er riktige. Det mener jeg de nå blir i større grad. Vi trekker mer mot at gode prestasjoner skal gi en bedre belønning. Samtidig skal det ikke være noen tilfeldige utslag i dette, sier han.

Lund sier at kritikken fra politikerne må aksepteres ettersom det er naturlig at et slikt tema vil skape debatt.

- Jeg tror at vi får mange krevende debatter i årene framover, ikke nødvendigvis om lederlønninger, men om grenseflatene og spenningsfeltene mellom det å utvikle internasjonale, konkurransedyktige bedrifter, og de krav og forventninger fra det norske samfunnet. Vi må lære og håndtere de bedre enn det vi gjør i dag. Her vil det komme mange spenningsfelt framover.