Hopp til innhold

Vegetarianere får mindre kreft

Et kosthold uten kjøtt gir betydelig mindre risiko for kreft, viser en ny og omfattende studie.

Salat

Det er kjent at et høyt inntak av frukt og grønnsaker kan beskytte mot kreft. Men det finnes lite forskning på virkningen av en ren vegetarisk diett.

Nå viser en stor britisk studie at vegetarianere har betydelig lavere risiko for å få kreft totalt sett, melder BBC .

Både veganere, vegetarianere og fiskespisere hadde sjeldnere kreft enn den delen av befolkningen som spiser kjøtt.

Data fra 52.700 kvinner og menn er analysert i studien.

Mer tykktarmkreft

Den positive tendensen for vegetarianere hadde ett overraskende unntak:

Vegetarianere har oftere tykktarmkreft, en kreftform som har blitt koblet til rødt kjøtt i kostholdet.

Tidligere har man antatt at nettopp vegetarianere hadde en lavere risiko for denne typen kreft.

Kjøtteterne i gruppen som ble sammenlignet med vegetarianere i studien, spiste moderate mengder kjøtt. Begge gruppene hadde et ganske likt inntak av frukt og grønt, omtrent på "5 om dagen"-nivå.

TV og radio

Kikertvannet er en vegansk eggehvite som kan brukes i desserter

Sjekk hva du kan lage istedenfor

Datingappene selger deg drømmen om kjærlighet. Men de tjener penger på at forblir singel og ensom.