G20 toppmøtet i Brisbane
Foto: HANDOUT / Reuters

G20-toppmøtet i Brisbane

Oppsummert

Økonomisk vekst og Ukraina har preget G20 toppmøtet i Brisbane i Australia, 15-16 november. Russlands president Vladimir Putin måtte tåle sterk kritikk for sin håndtering av Ukraina. I en felles slutterklæring støtter medlemslandene en sterk og effektiv innsats for å demme opp for klimaendringene. De er også enige om å «utrydde» ebola.

 • G20 lover å få fart på økonomien

  Lederne i G20-landene har under toppmøtet i Australia forpliktet seg til å iverksette reformer som vil øke landenens samlede økonomiske vekst med minst 2,1 prosent de neste fem årene, melder NTB.

 • Putin forlot G20-toppmøtet

  President Vladimir Putin forlot søndag G20-toppmøtet i Australia før planen, etter å ha måttet tåle kritikk for Russlands rolle i Ukraina. Før han dro tok Putin seg tid til å holde en pressekonferanse, der han beskrev møtet som «konstruktivt».

 • Kina går for bærekraftig vekst

  Kinas president Xi Jinping sier landet vil skaffe større etterspørsel og investeringsmuligheter i den globale økonomien. Kina vil opprettholde en sterk, bærekraftig og balansert økonomisk vekst, sa Xi i sin tale på G20 møtet.

 • Putin drar hjem tidligere

  Russlands president Vladimir Putin forlater G20-møtet i Australia tidligere enn planlagt, opplyser en anonym kilde i den russiske delegasjonen til AFP. Ifølge kilden vil Putin dra fra møtet før lunsj søndag.

 • Putin og Cameron søker forsoning

  Vladimir Putin og David Cameron har diskutert hvordan båndene mellom Russland og Vesten kan bedres, ifølge en talsmann for Kreml. De to statslederne møttes bak lukkede dører under G20-møtet som for tiden pågår i Brisbane i Australia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no