NRK Meny
Normal

Vil ha Ola Borten Moe som ny SP-nestleder

Fylkeslederne i Senterpartiet har pekt ut hvem de vil ha som Lars Peder Brekks etterfølger.

Ola Borten Moe

Ola Borten Moe har bred støtte i fylkeslagene som kandidat til å ta over nestledervervet i Senterpartiet.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Brekk kunngjorde i romjula at han ikke tar en ny periode i partiledelsen. Nå peker partiet ut kronprinsen som en kandidat, skriver Nationen.

– Særdeles god kandidat

Avisen har snakket med 13 av de 15 fylkeslederne i partiet, som alle mener Moe er en naturlig etterfølger.

– Det er sannsynligvis mange aktuelle kandidater, men den jeg vil trekke fram som en særdeles god kandidat er Ola Borten Moe, sier fylkesleder i Nordland Senterparti Ola Smeplass til NRK.

– Han har vært synlig og en person som har vært visjonær. Og visjonære politikere har Senterpartiet alltid hatt sansen for, argumenterer Smeplass.

Står sterkt i partiet

Da Lars Peder Brekk i romjula kunngjorde at han gir seg som nestleder, ble Ola Borten Moes navn umiddelbart trukket fram i media.

Han har lenge vært ansett som kronprins i partiet, og den ferske stemningsrapporten fra fylkeslederne bekrefter at veien til partitoppen nærmest ligger åpen for Per Bortens barmebarn.

– Et valg er ikke avgjort før det er stemt. Men det at mange tenker på ham som en god nestlederkandidat, tyder på at han står sterkt i partiet. Og det er ikke dumt å ha med seg inn i et årsmøte, sier Smeplass til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger