Terrortiltalen sendt til Busch

Riksadvokat Tor-Aksel Busch har tirsdag denne uken fått oversendt statsadvokatenes innstilling til tiltale mot Anders Behring Breivik.

Anders Behring Breivik

Rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik begynner 16. april 2012.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Det melder Aftenposten.no tirsdag ettermiddag. Det er statsadvokatene Inga Bejer Engh og Svein Holden som har sendt tiltaleforslaget til Busch.

Tor-Aksel Busch

Tor-Aksel Busch skal nå vurdere statsadvokatenes forslag.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Riksadvokaten skal nå gå gjennom statsadvokatenes forslag og komme med sine innspill.

Tre instanser involvert i tiltalen

Statsadvokat Holden opplyser til NRK at det ikke er noen endringer i forhold til når den endelige tiltalen er klar. Statsadvokat Tor-Aksel Busch har tidligere varslet at tiltalen offentliggjøres i månedsskiftet februar-mars.

– Det er tre instanser som er involvert i dette. Først fikk vi forslag til tiltale fra politiet, så sender vi vårt forslag til riksadvokaten, som til slutt tar ut tiltalen, sier Holden til NRK.

– Vi kan ikke si noe mer konkret om innholdet før det endelige produktet er klart, sier Holden.

Busch: Vil med glede påstå straff

Riksadvokat Busch har tidligere vært klar på at påtalemyndigheten kom til å legge ned påstand om tvungen psykisk behandling i lys av den rettspsykiatriske rapporten skrevet av Synne Sørheim og Torgeir Husby.

Han har likevel åpnet for at påtalemyndigheten kan endre oppfatning underveis i den ti uker lange rettssaken mot Anders Behring Breivik som starter 16. april.

– Når tiltalen skal tas ut i slutten av måneden, må vi ta utgangspunkt i de rapportene som da foreligger. Hvis det så i løpet av rettssaken kommer fram momenter som kan gi grunnlag for å fastslå at Breivik er tilregnelig, åpner vi for at påtalemyndigheten kan be om forvaring, sa Busch 9. februar.

– Hvis vi i løpet av rettsforhandlingene blir overbevist om at tiltalte er tilregnelig, vil vi med glede påstå straff, sa Busch.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger