Terrortiltalen sendt til Busch

Riksadvokat Tor-Aksel Busch har tirsdag denne uken fått oversendt statsadvokatenes innstilling til tiltale mot Anders Behring Breivik.

Anders Behring Breivik

Rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik begynner 16. april 2012.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Det melder Aftenposten.no tirsdag ettermiddag. Det er statsadvokatene Inga Bejer Engh og Svein Holden som har sendt tiltaleforslaget til Busch.

Tor-Aksel Busch

Tor-Aksel Busch skal nå vurdere statsadvokatenes forslag.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Riksadvokaten skal nå gå gjennom statsadvokatenes forslag og komme med sine innspill.

Tre instanser involvert i tiltalen

Statsadvokat Holden opplyser til NRK at det ikke er noen endringer i forhold til når den endelige tiltalen er klar. Statsadvokat Tor-Aksel Busch har tidligere varslet at tiltalen offentliggjøres i månedsskiftet februar-mars.

– Det er tre instanser som er involvert i dette. Først fikk vi forslag til tiltale fra politiet, så sender vi vårt forslag til riksadvokaten, som til slutt tar ut tiltalen, sier Holden til NRK.

– Vi kan ikke si noe mer konkret om innholdet før det endelige produktet er klart, sier Holden.

Busch: Vil med glede påstå straff

Riksadvokat Busch har tidligere vært klar på at påtalemyndigheten kom til å legge ned påstand om tvungen psykisk behandling i lys av den rettspsykiatriske rapporten skrevet av Synne Sørheim og Torgeir Husby.

Han har likevel åpnet for at påtalemyndigheten kan endre oppfatning underveis i den ti uker lange rettssaken mot Anders Behring Breivik som starter 16. april.

– Når tiltalen skal tas ut i slutten av måneden, må vi ta utgangspunkt i de rapportene som da foreligger. Hvis det så i løpet av rettssaken kommer fram momenter som kan gi grunnlag for å fastslå at Breivik er tilregnelig, åpner vi for at påtalemyndigheten kan be om forvaring, sa Busch 9. februar.

– Hvis vi i løpet av rettsforhandlingene blir overbevist om at tiltalte er tilregnelig, vil vi med glede påstå straff, sa Busch.

NRK anbefaler

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger