Ble brått syk i sitt eget hjem

Justisminister Knut Storberget (Ap) var hjemme i sitt eget hjem da han i går ettermiddag brått ble syk og fraktet til sykehus.

Knut Storberget
Foto: NRK

Han er innlagt for utredning på medisinsk avdeling på Oslo universitetssykehus, Aker (tidligere Aker universitetssykehus), og er nå sykmeldt inntil videre.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) snakket med Storberget tidligere i dag og ønsket han god bedring.

- Justisministeren er nå til utredning og trenger ro slik at han kan komme tilbake og fortsette sitt viktige arbeid i regjeringen, sier Jens Stoltenberg i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Kan ikke gi mer informasjon

Det er ikke kjent om den siste tids politiske uro har noe med sykmeldingen å gjøre. Men Storberget har vært utsatt for et stort arbeidspress den siste tiden både fra eget parti, opposisjonen og fra media.

Kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sier til NRK at det ikke ikke kan gis noe ytterligere informasjon om statsrådens tilstand før i morgen.

Trond Giske blir vikar

Statsministeren opplyser at kultur- og kirkeminister Trond Giske i fredagens statsråd vil konstitueres som ansvarlig for å styre justisdepartementet i Storbergets sykefravær.

I hardt vær

Knut Storberget har i det siste vært ute i hardt vær med stor debatt rundt bruk av hijab i politiet, bråk rundt forslaget om ny blasfemi-paragraf og kritikk for et lovforslag som vil gi politidirektøren mulighet å forlenge åremålet.

Justisministeren fikk mye kritikk for måten han håndterte hijab-saken på. Sist uke ble saken lagt foreløpig død da departementet valgte å trekke forslaget on endring av poltiets uniformsreglement.

Les: Storberget legger hijab-saken død

Opposisjonen på Stortinget er ikke fornøyd med måten Storberget har håndtert hijab-saken på.

Les også: Må trolig gå ny runde i hijab-saken

Storberget og regjeringen trakk også tidligere denne måneden forslaget om en ny blasfemibestemmelse etter at det ble kjent at Senterpartiet hadde tvunget gjennom en skjerping av rasismeparagrafen under revideringen av straffeloven.

Les: - Dårlig planlegging, Storberget

Justisministeren utsatt for flengende kritikk da i januar foreslo en lov som gir politidirektør Ingelin Killengreen muligheten til å fortsette i stillingen som sjef for politidirektoratet i ytterligere tre år.

Les: - Ingen vits å lyse ut

Se video: Lørdagsgjest 14 februar: Knut Storberget

Representerer Hedmark fylke

Knut Storberget er 44 år gammel og har vært justisminister hele tiden i Stoltenbergs regjering som kom etter valget i 2005.

Han ble valgt til Stortinget fra Hedmark fylke i 2001, og topper Hedmark Arbeiderpartis liste foran høstens stortingsvalg.

NETT-TV: Storberget innlagt på sykehus

Video nsps_upload_2009_2_26_14_11_28_623.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger