Senterungdommen åpner for oljeleting i Lofoten

Senterungdommen fortsetter å snakke partiledelsen midt imot. Nå åpner sentralstyret for en ny debatt om oljeleting i Lofoten og Vesterålen.

sandra borch

Senterungdommens sentralstyre foreslår å gå inn for oljeleting i Lofoten og Vesterålen. Dermed går Sandra Borch (t.v.) nok en gang mot partileder Liv Signe Navarsetes syn.

Foto: NRK

Tidligere har Senterungdommen vært imot slik leteboring, men snur nå, som det eneste rødgrønne ungdomspartiet, skriver Adresseavisen.

Dermed bryter ungdomspartiet også med den linjen partileder Liv Signe Navarsete har frontet i denne saken. Ifølge Navarsete selv er dette den mest kjente saken hun og nestleder Ola Borten Moe er uenige i.

– Håpløst å si nei til olje

– Dette vil nok overraske mange. Men med tanke på dagens teknologi og utvikling mener jeg det er håpløst å si nei til oljeutvinning bare for å si nei. Dersom kunnskapsinnhentingen gir positive resultater, hvilket det tyder på at den gjør, ser jeg ikke problemet med å gå inn for en konsekvensutredning, sier Senterungdommens leder Sandra Borch.

Det skal voteres over sentralstyrets vedtak på Senterungdommens landsmøte i Bodø den andre helga i november.

Borch og Borten Moe sammen om olje-ja

Det har stormet rundt Senterungdommen og moderpartiets leder Liv Signe Navarsete den siste tiden.

For to uker ble det kalt inn til en pressekonferanse der Navarsete kom med en uforbeholden unnskyldning til ungdomslederen for å ha skjelt henne ut foran unge partifeller.

Sinnet til Navarsette skal ha blitt satt i kok da Borch gikk ut i Aftenposten og uttrykte støtte til Ola Borten Moe som en fremtidig leder av Sp.

I likhet med senterungdommen har også olje- og energiminister Borten Moe talt sitt eget parti midt imot. Som påtroppende statsråd i mars 2011 uttalte han at det var uaktuelt å verne områder utenfor Lofoten for olevirksomhet.

– Fremtiden ligger i å bore og hente opp mer hydrokarboner, sa Borten Moe til Aftenposten.

SISTE NYTT

Siste meldinger